Veszély

Vigyázat, beszorulhat a kisgyerek az IKEA matracba!

Fennállt a veszély, hogy a kisgyerekek beszorulhatnak a matrac és az ágykeret közé, ezért az IKEA visszahívta 169 ezer matracát az Egyesült Államokban.

2015.01.15 14:26ma.hu

Fennállt a veszély, hogy a kisgyerekek beszorulhatnak a matrac és az ágykeret közé, ezért az IKEA visszahívta 169 ezer matracát az Egyesült Államokban - írta Facebook-oldalán a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság.

A visszahívás a 2014. május 4. előtt készült Vyssa, Vackert, Vinka, Spelevink, Sloa és Slummer nevű termékeket érinti. Az IKEA felhívta a figyelmet arra, hogy akik már megvették a matracot, de több mint kétujjnyi a rés a matrac széle és a keret között, azok vigyék vissza haladéktalanul; kicserélik, vagy visszafizetik nekik az árát – írja az Independent.

Az után került sor a visszahívásra, hogy két gyerek beszorult a résbe. Egyiküknek sem esett baja.

Magyarországi visszahívásról az IKEA egyenlőre nem adott ki sajtóközleményt.

IKEA


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.