Ha minden érdekli, ami tudomány...

Kis tudós a gyereke? Íme, néhány ajándékötlet!

Amikor csak lehet, boszorkánykonyhává varázsolja a szobáját a gyermek? Imád kísérletezni és a tengerek mélyétől a csillagokig minden érdekli? Az alábbi ajándékötletekkel biztos a siker!

2014.12.22 14:00ma.hu
Fotó: Shutterstock

Parfümkészítő-szett

Anyut utánozni, magas sarkúban, rúzzsal a kezünkben pózolni a tükör előtt – minden kislány imádja. Mivel szerezhetne nagyobb örömöt a szépségápolásért és izgalmas tudományokért rajongó gyermekének, mint egy saját parfümkészítő-szettel, amellyel magának keverheti ki a kedvenc illatait? Ami biztos: ezek után Önnek sem lesz gondja a lakás illatosítására!

Teleszkóp

Nem sok izgalmasabb dolog létezik, mint a csillagok világa. Ha a gyerkőc a világűr legújabb felfedezője szeretne lenni, akkor egy teleszkóp biztosan nyerő ajándék neki. Télen a szobája ablakából, nyáron pedig akár a családdal együtt, a szabad ég alatt kémlelhetik az égitesteket és csillagképeket.

Fellapozható tudományok

„Anyu, de miért?” Minden szülőnek ismerősen cseng ez a kérdés. Ha a szülő biológia-, kémia- és fizikatudása már kicsit megkopott, válaszokat ad a legújabb, szemléletes ábrákat, és érthető magyarázatokat kínáló Bookazine Tudástár. A tudomány csodái – Junior kiadás című első kiadványból a testünk működéséről, a bolygónkról, de az alkalmazott tudományokról is sok érdekes információt tudhat meg olthatatlan tudásvággyal rendelkező csemete.

Mikroszkóp

Hogy néz ki közelről egy hajszál vagy éppen a bőrünk? A világunk felfedezése minden nap tartogat valami újat a legkisebbeknek is. Egy mikroszkópot sosem lehet megunni, a tudósok legfrissebb generációjába tartozó, mindig kíváncsi gyerkőcöket pedig garantáltan órákra le lehet kötni ezzel az ajándékkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.