Mi mindenre jó a whiskey!

Kerülj ünnepi hangulatba a varázslatos koktélokkal!

Óriási tévedés, hogy a koktélok csak egy nyugágyon fekve, a tengerparti napernyő alatt szürgcsölgetve az igazi. Olyankor hűsít, de a hideg téli estéket meg éppen hogy felforrósítja!

2014.12.11 18:00ma.hu

Ha eddig csak a napágyon fekve vagy egy bárban ülve élvezted a koktélok adta felfrissülést, itt az idő, hogy új trendet teremts! "Jack bácsi" az ünnepek alkalmából téli receptgyűjteményével szeretne kedveskedni neked, így karácsonykor sem kell lemondanod a finom italokról. Keverj egyet magadnak, hogy jobban menjen a készülődés, vagy lepd meg velük barátaidat az ünnepi vacsorán. Próbáld ki mindhárom variációt a téli hónapok bármelyik fagyos estéjén. Repüljön a konfetti és érezzétek jól magatokat, miközben az amerikaiak kedvenc whiskeys koktéljaival köszöntitek az újévet!

Forró méz

Forró méz (Fotó: Redlemon)

Hozzávalók:

· 4 cl Tennessee Honey

· 2 cl friss citromlé

· 1 bárkanál méz

· 1 bárkanál narancslekvár

· 2 cikk friss gyömbér

· 1 egész fahéj

· 2-3 db szegfűszeg

· 1 filter narancstea

· 2,4 dl víz

A fűszereket, a lekvárt, a mézet, a citromlevet és a gyömbért főzd fel egy edényben, majd tedd hozzá a teát. Hagyd állni 2-3 percig. Önts 4 cl Tennessee Honey-t egy pohárba, majd szűrd rá a forró italt. Egész fahéjjal díszítsd.

Titkos kísértés

Titkos kísértés (Fotó: Redlemon)

Hozzávalók:

· 2 cl Jack Daniel's

· 2 cl limelé

· 2 cl maraschino likőr

· 2 cl zöld chartreuse likőr

Tedd a hozzávalókat egy mixerbe, majd jól rázd össze jégkockákkal. Öntsd egy hűtött gömbölyített pezsgőspohárba és díszítsd csillagánizzsal. Az ital a klasszikus Final Word-koktél egy módosított változata, amelyben whiskeyt facsart limelével, valamint maraschino- és zöld chartreuse likőrrel dobjuk fel.

Egy cseppnyi Manhattan

Egy cseppnyi Manhattan (Fotó: Redlemon)

Hozzávalók:

· 5 cl Jack Daniel's

· 2 cl édes vermouth

· 2 öntet angostura bitter

Tegyél minden összetevőt egy mixerbe és adj hozzá jeget. Rázd fel, majd öntsd ki egy koktélpohárba. Díszítésként dobj a közepébe egy cseresznyét!

A Jack Daniel' s elkötelezett híve a mértékletes alkoholfogyasztásnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.