Emberfeletti teljesítmény

Kutyahűség: Lassie ettől tuti beájulna

Úttalan utakon, vízen és földön követte örökbe fogadott családját a kóbor kutya.

Nézze meg a szívszorító képeket! >>> képgaléria

2014.12.01 17:00ma.hu

A svéd „Peak Performance” csapat Ecuadorban vett részt a kalandtúra világbajnokságon, amely során 690 kilométert tettek meg gyalog, biciklin és kajakon az Amazóniai őserdőben.

Az egyik pihenőnél a négyfős csapat vezetője, Mikael Lindnord megosztotta ebédjét egy, a táborhely körül sündörgő kóbor kutyával. Ami egy közösen elköltött étkezésnek indult, úgy tűnik, életre szóló kapcsolattá alakult.

Az eb ugyanis attól a pillanattól kezdve nem tágított a csapat mellől, végigkísérte őket útjukon. Ami pedig nem volt könnyű. Nem egyszer fordult elő, hogy a társaságnak külön erőfeszítéseket kellett tenniük négylábú bajtársukért, például mikor a kutya majdnem teljesen beragadt a sűrű sárba.

Kattintson a döbbenetes képekért! >>>

Amikor a versenyzők a kajakozós szakaszhoz érkeztek, a szervezők felhívták Lindnord figyelmét, hogy – a veszélyek miatt – nem viheti magával a kutyát. De ahogy ellökték magukat a parttól, az Arthur névre keresztelt kutya utánuk vetette magát és addig úszott, míg Lindnord meg nem ragadta és be nem rántotta maga mellé a kajakba.

Noha Arthur legalább olyan fáradt volt, mint a csapattagok, nem adta fel a versenyt és végül, hat nap után, öten lépték át a célszalagot a 12. helyen végezve a mezőnyben. A hűséges kutyus azonnal híressé vált, és Lindnord elmondása szerint olyan mély szeretet alakult ki köztük, hogy úgy döntött, magával viszi Svédországba legújabb barátját.

A svéd hatóságok engedélyezték a kutya bevándorlását, persze egy ideig még karanténban tartják, nehogy valami egzotikus betegséget cipeljen be magával az északi országba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.