Állatvédelem

Ha jön a Kutyahideg - tetőt a kutyák feje fölé!

Csaknem kétszáz kutyaházra való adomány gyűlt össze eddig a Kutya-hideg elnevezésű kampányban, amelyben legalább 500, menhelyen élő, fedél nélküli kutyán akarnak segíteni.

2014.11.28 04:30MTI
Fotó: YouTube screenshot

Az akciót szervező Vigyél Haza Alapítvány és Hangya közösség a kampány keretében ismert előadók közreműködésével szervezett koncertet, amelynek teljes bevételét a kezdeményezésnek ajánlották fel a résztvevők. A Horgas Eszter, Király Viktor, Radics Gigi és a Syrtos Együttes részvételével kedden lezajlott előadás bevételével együtt már több mint másfél millió forint támogatás gyűlt össze és 130 kutyaház eljuttatását már meg is kezdték a rászoruló állatokhoz - közölte az alapítvány.

Hozzátették: az eddig felajánlott támogatásokból, adományokból további 60-70 kutyaház készülhet.

Az akció december végéig folyatódik a www.kutyahideg.hu oldalon, ahol a pénzadományok vagy kész kutyaházak felajánlása mellett várják azon cégek, magánszemélyek jelentkezését is, akik alapanyagokkal - fával vagy szigetelőanyaggal - tudják segíteni a jó minőségű ólak gyártását. Ezen felül számítanak azoknak a vállalkozóknak a felajánlására is, akik a kész házak menhelyekre való szállításában vagy akár kétkezi munkájukkal tudnak részt vállalni a házak elkészítésében.


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.