Bőrápolás, ahogy a profik csinálják

Őszi szépségtippek a Miss Balaton lányaitól

Az ősz beköszöntével gyakran nemcsak hangulatunk válik borússá, de külsőnk is megsínyli a napfény és vitaminok hiányát. Ilyenkor még inkább érdemes odafigyelnünk bőrünk, hajunk és alakunk karbantartására.

2014.10.25 12:00ma.hu

A Miss Balaton 2014 nyertesei jól tudják, hogy a szépségápolásra az őszi-téli hidegben ugyanúgy oda kell figyelni, mint a nyári napfényben, csak ilyenkor más módszerekre van szükség. A szépségek a verseny koordinátorához, Horváth Évához hasonlóan néhány egyszerű praktikával tartják magukat formában, és trükkjeiket most velünk is megosztják.

Király Lili (Fotó: Redlemon)

Király Lili, a Miss Balaton győztese a ricinusolajra és a répára esküszik, ha hajápolásról van szó.

"Az őszi hajhullás főleg a vitaminhiány miatt nagyon gyakori. Hogy ezt elkerüljem, rendszeresen fogyasztok B-, D- és C-vitamint. Ezeknek nemcsak a szépségápolásban, de az egészségmegőrzésben is nagy szerepe van. Ezen kívül minden nap eszem egy evőkanál lenmagolajat. A legjobban bevált praktikám azonban a ricinusolajos hajpakolás és a répa. Van az a mondás, hogy minden nap egy alma az orvost távol tartja. Én kissé átalakítottam ezt: minden nap egy répa a hajat meghosszabbítja. A hosszú és egészséges haj titka továbbá az is, hogy legalább 2 havonta érdemes ellátogatni a fodrászhoz, hogy leszámoljon a töredezett végekkel."

Az első udvarhölgy, Viczián Lili is a hajápolásra fordítja a legnagyobb figyelmet.

"A hajam az évek alatt a védjegyemmé vált, ami annak is köszönhető, hogy mindig odafigyelek arra, hogy egészséges és szép legyen. Rengeteg hajápolási termék közül válogathatunk manapság, de nem hinném, hogy van tuti tipp, ami mindenkinek beválik. A legfontosabb szerintem az, hogy tájékozódjunk a kínálatról és találjuk meg a számunkra legmegfelelőbb termékeket. Ha pedig megvan, maradjunk hűek hozzájuk. Nem biztos, hogy mindig a legújabb és legdrágább a legjobb választás."

Parragh Blanka (Fotó: Redlemon)

A második udvarhölgy, Parragh Blanka saját gyártású bőrradírral készül a hideg időre.

Ahogy egyre hűvösebbb lesz, én is igyekszem minél inkább odafigyelni a bőrápolásra. Először is nagyon fontos, hogy mielőtt testápolót használunk, radírozzuk le a bőrünket. Így az elhalt hámsejteket eltávolítjuk, a testápoló pedig jobban kifejtheti hatását. Én legtöbbször magamnak készítem el a testradírt. Cukrot vagy sót összekeverek olívaolajjal, mézzel és kevés citromlével, és ezt a masszát masszírozom a bőrömbe. Míg a só eltávolítja az elhalt hámsejteket, a méz és az olívaolaj bejut a bőr mélyebb rétegeibe és nagyon puhává teszi azt. Miután bemasszíroztam, hagyom a bőrömön megszáradni, majd bő vízzel lemosom. Utána pedig jöhet a testápolás: nyáron testápolót, télen testvajat használok.

A közönségkedvenc, Horváth Cintia a kombinált megoldásokra esküszik.

Én három fontos dolgot tartok szem előtt ősszel is, amikor szépségápolásról van szó: hetente háromszor járok sportolni, csak olyan krémeket használok, amik természetes alapanyagokból készültek és nem tömítik el a pórusokat. Annak érdekében pedig, hogy felpezsdítsem a vérkeringésemet, minden reggel és este hideg vízzel mosom át a bőrömet.

Horváth Éva bikram jógával töltődik fel.

Amíg jó idő volt, szívesen jártam ki a szabadba futni, ősszel és télen azonban a bikram jógára esküszöm. Ezt a mozgásformát azoknak ajánlom, akik hozzám hasonlóan jól bírják a meleget, ilyenkor ugyanis a teremben, ahol jógázunk, akár 40 fok is lehet. Nem mondom, hogy nem fárasztó ez a kilencven perc, de a testi és lelki feltöltődés garantált.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.