Állati

Olyat eddig csak az Animal Planeten látott, ami Kunszentmiklóson történt!

Furcsa dolgok történtek egy kunszentmiklósi lakás mellékhelyiségében, ijesztő zajokat lehetett hallani és férgek másztak ki a falból. Rémes történet egy magyar fürdőszobából!

2014.09.16 22:28ma.hu

Időnkét bogarak, és kukacok jelentek meg, cincogó hangok és motoszkálás hallatszott a falból - írta a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága hivatalos Facebook-oldalán.

Kit lehet ilyenkor segítségül hívni? Hát a közelben levő természetvédelmi őrt! Aki rögvest a helyszínre is sietett, ahol azonnal látta: itt bizony komoly a baj!

Denevérek estek csapdába a fürdőszoba szellőző csövében. Alapos vizsgálat után kiderült, hogy a háztetőn a szellőzőrendszer fedele nyitott. Ide bújtak be az állatok, ahonnan leestek a csőbe. Mivel annak fala sima, felmászni már nem tudtak, ki már nem jutottak.

A természetvédelmi őr Dobrosi Dénes zoológust, denevérspecialistát kérte fel a probléma megoldására - akár csak az Animal Planeten vagy a National Geoographic csatorna sorozataiban szoktuk látni!

A helyszínen a természetvédelmi őr, a denevérspecialista és egy bátor helyi kéményseprő hatékony csapatmunkájának köszönhetően feltárták a bűnös szellőzőt. Kiderült, hogy a kukacok a már elpusztult denevérekből potyogtak, de a tetemek mellett 3 denevért még élve sikerült kimenteniük.

Őket szabadon engedték. A lakóház közös képviselője rövid időn belül hálóval borította le a szellőzőcsövet, így remélhetőleg több denevér már nem fog csapdába esni, és a lakóknak sem kell rettegni a falban lakó "ufóktól".

freedigitalphotos.net/adamr - jobb, ha repkednek...


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.