Tanulók fejlesztették

Négy férfi feltalálta a randidrog-érzékelős körömlakkot

Egy négy férfiből álló csapat dobta piacra egyedülálló termékét, mely képes kimutatni a nemi erőszakhoz használt randidrogok jelenlétét az italokban.

2014.08.26 21:42ma.hu

A csapat egy olyan körömlakkot fejlesztett ki, mely megváltoztatja színét, amennyiben randidrogot észlel az italunkban, legyen az Rohypnol, Xanax vagy GHB.

Csak fel kell kenni a körömre, és diszkréten az italhoz érinteni - mondjuk keverés közben ujjunkat -, hogy érintkezzen a folyadékkal a festett rész. Amennyiben a felület megváltoztatja a színét, jobb ha résen leszünk, mert valami gond van az italunkkal.

Az “Undercover Colors” nevet viselő projekt célja a nők elleni erőszak csökkentése. A négy egyetemi hallgató újdonságát nagy lelkesedés övezi, jelenleg pénzt gyűjtenek, hogy tovább tudjanak dolgozni a terméken. Itt lehet őket támogatni >>>

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.