Ha a limonádénál komolyabbra vágyik

Hűsítő koktélok a forró napokra

A habzóboros koktélok az idei nyár slágerei, amihez az alapot egy igazán hűsítő vodka, no meg rengeteg gyümölcs adja meg. Bár a fantázia végtelen lehetőséget kínál, segítünk néhány alapötlettel.

2014.06.16 12:29ma.hu
Bodza-lime örvény (Fotó: Redlemon)

Ugyan az elmúlt néhány napban enyhült valamelyest az elviselhetetlen, tikkasztó forróság, a következő hetek, hónapok a kerti partikról és vízparti sütögetésekről, no meg a romantikus, csillagfényes randevúkról fognak szólni. A nappalokat leginkább az ezüstösen csillogó vízparton lehet elviselni, és nincs is jobb, mint az édes semmittevés... Vagy lehet ezt még fokozni?

Igen, kétségtelenül! Ha úgy érzi, valami mégis hiányzik, dobja fel a kikapcsolódást vagy épp a randit a finnek kedvenc vodkájából és zamatos gyümölcsökből készített pezsdítő, jéghideg koktélokkal. Ráadásként pedig érdemes az idei nyár slágerét, néhány korty habzóbort keverni az ízlelőbimbókat kényeztető kreációkhoz, és a siker biztosan nem marad el!

Íme néhány „slágergyanús”, frissítő nyári recept!

Mangós pezsgés (Fotó: Redlemon)

Bodza-lime örvény

Hozzávalók:
2 cl Lime vodka
5 cl habzóbor
2cl bodzaszirup
5 cl szóda
fél lime cikkekre vágva

A vodkát, lime-ot és a bodzaszirupot egy shakerben jól összerázzuk, borospohárba töltjük, majd felöntjük habzóborral és szódával. Az elkészült koktélt bodzavirággal, limegerezdekkel és jégkockával díszítjük.

Mangós pezsgés

Hozzávalók:
2 cl Mango vodka
5 cl habzóbor
3 cl mangópüré
2 cl cukorszirup
5 cl szóda
fél kifacsart lime

A mangópürét, cukorszirupot, lime-ot és a vodkát shakerben összerázzuk, majd talpas pohárban habzóborral és szódával felöntjük. Díszítéshez cikkekre vágott mangót és néhány jégkockát használunk.

Bíbor málna (Fotó: Redlemon)

Bíbor málna

Hozzávalók:
2 cl Cranberry vodka
5 cl habzóbor
3 cl málnapüré
2 cl limelé
2 cl cukorszirup
5 cl szóda

A málnapürét, cukorszirupot, lime-ot és a vodkát összerázzuk shakerben, borospohárba töltjük, majd habzóborral és szódával felöntjük. Az elkészült italt málnával és jégkockával díszítjük.

A Finlandia a mértékletes alkoholfogyasztás híve, fogyassza Ön is felelősséggel!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.