Félszáznál is több a "versenyző"

Az Év Fagylaltját keresik Soltvadkerten

A hagyományoknak megfelelően a Szent Korona Cukrászda ad otthont az Év fagylaltja versenynek Soltvadkerten, ahol hétfőn több mint félszáz fagylalt közül választja ki a győztest a zsűri.

2014.06.02 16:00MTI
MTI/Bugány János

A megmérettetés részleteiről Pataki János, a hazai cukrász ipartestület, valamint a Cukrász-, Fagylalt- és Csokoládékészítők Világszövetségének elnöke a helyszínen elmondta: az idei 56 fagylalt 28 cukrász nevéhez fűződik.

A közönséget és a szakmát egyaránt képviselő zsűri a gasztronómiai élmény és a látvány összhangja alapján hozza meg döntését gyártói és kézműves kategóriában. Az elnök arról is beszélt, hogy az indulók kötelező feladata ezúttal egy túrófagylalt elkészítése volt gyümölcsrétegekkel.

A szabadon választott alkotásoknál annyi a megkötés, hogy azok lehetőleg természetes alapanyagokból készüljenek. A trendekről elmondta: a bírálatra érkezett különlegességek között egyre több a tavalyi győztes vörösboros málnához hasonló, összetett ízvilágú kreáció.

Az idei kiírás újdonságairól elmondta: a Magyarország tortája versenyt most először a fagylaltok seregszemléjétől eltérő időpontban és másik helyszínen június 16-án Budapesten rendezik.

Emellett terveik között szerepel egy háromnapos fagylaltfesztivál megrendezése, a kifejezetten a nagyközönségnek szánt programot várhatóan jövő tavasszal a budapesti Syma csarnokban tartják majd, míg az Év fagylaltja választás megmarad elsősorban a szakma ünnepének és vetélkedésének.

MTI/Bugány János


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.