Terhes tinik

Tizenkét éves kislány szült Nagy-Britanniában

Fotó: freedigitalphotos.net/Nutdanai Apikhomboonwaroot

Egészséges fiúgyermeket hozott világra Nagy-Britanniában egy 12 éves kislány, akinek anyja is mindössze 27 éves. Az esettel kapcsolatban szakértők felhívták a figyelmet arra, hogy az igen fiatal szülők gyermekeinél nagy az esélye annak, hogy maguk is fiatalon válnak szülővé.

A London északi részén élő kiskamasznak és nála egy évvel idősebb barátjának nyolc hónapra, vasárnap született meg a gyermeke - jelentette a PA brit hírügynökség szerdán.

Sajtóhírek szerint a fiatalok egy éve vannak együtt. A kislány anyja maga is csak 27 éves, ami azt jelenti, hogy 15 évesen szült. A nagyapa az egyik rádiónak elmondta, támogatni fogja lányát és annak családját. "Mindent megteszek, hogy segítsem őt azzal a pénzzel, amit a munkámmal megkeresek" - mondta a férfi az LBC csatornának.

Az esettel kapcsolatban a terhes tinikkel foglalkozó Straight Talking segélyszervezet vezetője, Hilary Pannack felhívta a figyelmet: a fiatal szülők gyermekeinél nagy az esélye annak, hogy maguk is igen korán szülőkké válnak. "Az adófizetőknek átlagosan 100 ezer fontjába kerül egy terhes tinédzser támogatása az első öt évben" - mutatott rá a szakember, aki szerint meg kell törni ezt az ördögi kört, nem kifejezetten a költségek miatt, de az arra való tekintettel is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.