A műtétet végző orvos elismerte, hogy hibázott

A petefészkét műtötték ki tévedésből a kismamának

Elhunyt egy fiatal háromgyerekes anya Nagy-Britanniában, miután gyulladt vakbele helyett tévedésből egyik petefészkét operálták ki. Mire korrigálták a hibát, már késő volt: előbb a babát vesztette el, majd ő is meghalt.

2014.04.15 18:25MTI
Forrás: Freedigitalphotos Stuart Miles

A 32 éves nő negyedik gyermekét várta, amikor 2011 októberében hasi fájdalmakkal kórházba került. Egy rezidens sebész operálta meg, aki később elmondta, meg volt arról győződve, hogy a vakbelet távolította el.

Alig három héttel később a nő ismét kórházba ment fájdalmai miatt, ekkor fedezték fel az orvosok a hibát. Két nap múlva a fiatal anya elvetélt. Miután eltávolították vakbelét, a műtőasztalon elhunyt a romfordi kórházban - írta a The Daily Telegraph brit napilap.

A műtét végző orvos elismerte, hogy hibázott. A rezidenst felügyelő sebészt azzal vádolják, hogy nem teljesítette kötelességét, nem volt jelen a műtőben, hogy elvégezze a beavatkozást, vagy felügyelje a rezidens által végzett műtétet. Mindkét orvost eltilthatják hivatása gyakorlásától.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.