Ultrahangos fiatalítás a sztárok új kedvence

Horváth Éva: "Akkor nyugodtam meg, mikor elkezdett viszketni"

Horváth Éva, Udvaros Dorottya, Vándor Éva és Szikora Róbert - csak néhány azok a hírességek közül, akik szeretnék egy kicsit lassítani az idő múlását, de szikét nem engednének az arcuk közelébe.

2014.04.11 11:29ma.hu

A hollywoodi sztárok után hazai kedvenceink is fellélegezhetnek, elérhető közelségbe került számukra a hőn áhított fiatalabb arcbőr, amit eddig azért odáztak el, mert érthető módon kevés olyan ember van, aki szereti, ha szikével vagdossák össze az arcát, nem beszélve a beavatkozást követő fájdalmakról, a hosszú lábadozási időről és persze a kiszámíthatatlan eredményről. A magyar hírességek közül Horváth Éva, Udvaros Dorottya, Vándor Éva és Szikora Róbert próbálták ki először az újfajta kozmetikai kezelést.

"Az eljárás lényege, hogy egy speciális szerkezet segítségével – amely egyszerre tölt be diagnosztizáló és kezelő funkciót – mikro-fókuszált ultrahangot juttatunk a bőr legmélyebb rétegébe, oda, ahova eddig vágás nélkül nem lehetett eljutni. A vágás nélküli technikák közé eddig csak a lézer és a rádiófrekvenciás kezelés tartozott, amelyek csak a felhámba, illetve az irharétegbe jutottak be, a mikro-fókuszált ultrahang viszont a bőr alá, egészen az izomrétegig hatol és ott fejti ki a hatását, ahol szükség van rá" – magyarázta a ma.hu-nak Grmela-Banelli Éva, a kezelést végző esztétikai központ igazgatója.

Az ultrahangnak ráadásul megvan az az előnye is a hagyományos ráncfelvarráros arcfeszesítéssel szemben, hogy míg ez utóbbi során kifeszítette ugyan a sebész a megfelelő pontokon megvágott bőrt, de valójában ugyanaz az elöregedett bőrszerkezet maradt az arcon, mint előtte, addig az újfajta technika a bőr alatti kollagénréteg képződését is beindítja, ennek a "mellékhatása" lesz a bőr kifeszülése, ami viszont egyúttal valódi fiatalodással is jár – mondta el a szakember.

Bár Horváth Évánál még odébb van az az idő, amikor az arcbőr elkezd megereszkedni, úgy döntött, megelőző célzattal már jó előre felfrissíti a saját kollagénállományát, így késleltetheti az előbb-utóbb beinduló bőrpetyhüdtséget. A kozmetológus felkészítette őt arra, hogy a kezelés során a bőrébe hatoló ultrahang-sugár esetleg kellemetlen érzéseket válthat ki, de a műsorvezető bevallotta, hogy sokkal kevésbé volt rossz, mint amire számított.

"A szépségért meg kell szenvedni, ez tény, de valószínűleg ez semmi sem volt egy hagyományos, szikével végzett beavatkozáshoz képest. Igaz, a rákövetkező napokban éreztem némi fájdalmat az arcomban, ami megijesztett, de 1-2 hét múlva, amikor elkezdett viszketni, akkor megnyugodtam, mert tudtam, ez már a gyógyulás része, és tényleg elkezdett működni valami" – mondta.

Érdekesség, hogy Horváth Éva épp az egyik neves magazin díjátadó gálája előtt néhány órával kapta meg a kezelést, mégis csak egy kis alapozóra volt szüksége, hogy a finom bőrpírt leplezze, ami még aznap este látszódott. "Az én bőröm amúgy is nagyon érzékeny, van, akinek már addigra elmúlik a pirosság, mire kimegy az ajtón, nekem ehhez egy kicsit több idő kellett" – mosolygott.

A végső állapotra persze még pár hetet várnia kell, mert a kollagénnek időbe telik, míg eléri a normál állapotot, de egy biztos: az elmúlt négy hónapban egyetlen eseményt sem kellett amiatt lemondania, mert "ráncfelvarráson" esettát, most pedig csak azt lehet látni rajta, hogy arca üdébb, mint valaha.

Egyetlen kezelés hatása pár hét után


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.