Húsvét

Senkit sem érdekelt, hogy gyerekek éghetnek meg

Húsvétkor előbb Újfehértóra kellett mentőhelikoptert riasztani, ahol egy másfél éves gyerekre forró leves ömlött, majd Tiszalökön szenvedett égési sérüléseket egy 7 éves gyermek, akire viszont forró olaj borult.

2014.04.22 19:37ma.hu

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr igazgatója aláírásával érkezett email szerkesztőségünkbe, mely szerint még az ünnepek előtt egy sajtóközleményben próbálták felhívni a lakosság figyelmét a húsvéti veszélyekre.

Így például arra is, hogy a főzés során gondoskodni kell arról, hogy a gyermekek az edényt ne érhessék el, ne ránthassák magukra, hiszen a közlemény kiadását megelőző órákban már több gyereket is égési sérülésekkel kellett kórházba szállítania a mentősöknek.

"Figyelmeztetésünk sajnos meglepően csekély publicitást kapott, a szerkesztők vélhetően nem ítélték fontosnak, közlésre érdemesnek üzenetünket. Az élet sajnos minket igazolt. Húsvétkor előbb Újfehértóra kellett mentőhelikoptert riasztanunk, ahol egy másfél éves gyerekre forró leves ömlött, majd Tiszalökön szenvedett égési sérüléseket egy 7 éves gyermek, akire forró olaj borult" - írta az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő szóvivő.

Győrfi Pál ezért arra kérte az újságokat, hogy tájékoztassák, mi az a minimális ingerküszöb, amit át kell lépniük ahhoz, hogy közérdekű, akár emberéleteket is megóvni képes üzeneteik, felhívásaik a jövőben nagyobb eséllyel eljuthassanak a rászorulókhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.