Nem eszik húst a színésznő

Egy csótány miatt lett vegetáriánus Pikali Gerda

Sokkoló élmény vette el a kedvét a húsféléktől egy életre Pikali Gerdának, aki 13 éve vegetáriánus. A színésznő más érdekességeket is elmesélt, még a magánéletéről is elárult ezt-azt.

2014.02.27 09:29ma.hu

Pikali Gerda pozitív és majd kicsattan az energiától, pedig az élete csupa kihívás. Úgy felvételizett a Filmművészetire, hogy az érettségije sem volt meg, egy kellemetlen találkozásnak köszönhetően pedig még a húsevéstől is kénytelen volt elbúcsúzni. Szani Roland a Class Kultúrában napjaink egyik legnépszerűbb színésznőjével beszélgetett 19. századi botrányokról, színdarabokról és a házimunka fontosságáról.

Pikali Gerda Szani Rolanddal (Fotó: Redlemon)

"Ritkaság, hogy egy színésznő Pesten tudja tölteni a pályáját. Nem szerződtél a Főiskola után sem vidékre. Elfoglalt vagy, mégis majd kicsattansz az energiától. Nem megerőltető ez néha?" – tette fel a kérdést Roland. "Dehogynem! Igaz, hogy nekem sincs Mission Impossible maszkom, amivel mindenre képes vagyok, de minden nap próbálok olyat csinálni, ami feltölt energiával. Emiatt jó alvó is vagyok, csak leteszem a fejem a párnára és kész" – vallotta be Gerda, aki szinkronszínésznőként is népszerű, többek között Mila Kunis és Halle Berry állandó hangja.

Pikali Gerda nem szeret a magánéletéről beszélni, és az interjúkat is kerüli mostanában, a műsorvezető szerint épp ezért érdekes, hogy a színésznő legújabb darabja pont ezt a témakört járja körbe. "A Kézről kézre egy klasszikus 19. századi darab, ugyanakkor hasonló problémákkal foglalkozik, mint amilyenekkel manapság is elvannak az emberek. Adott egy házaspár, amelyből én játszom a feleséget, aztán bezavar egy harmadik személy, így a nej kézről kézre kezd járni. Nagyon élveztem a próbákat, mert imádom a klasszikus kosztümöket és az art decót!" – mondta a színésznő, aki rutinszerűen este 7-re pörög fel a hétköznapokon, hiszen a színházi élet ezt követeli meg.

Arra a kérdésre, igaz-e, hogy egy csótány miatt lett vegetáriánus, Pikali Gerda így válaszolt: "Egyszer ebédeltem valahol, kihozták a csirkecombot és egy teljes csótány volt benne. Ez úgy 13 éve történt, azóta nem ettem húst" – vallotta be a színésznő, aki Rolandnak azt is elárulta, hogy többek között házimunkával tartja magát jó kondiban. "Nem érzem, hogy ez elszívná az energiám, boldog vagyok, ha otthon minden patent."

Hogy melyik NCIS-szereplővel keverték össze a szinkronszínésznőt? Miért a művészetet választotta a jog helyett Gerda? És miért hord szemüveget, amikor senki nem látja? Ha lemaradtál, visszahallgathatod a Class Kultúrában, a rádió honlapjának Médiatár rovatában!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.