Van, aki már ajtót se nyit smink nélkül

Fél életüket smink alatt élik a nők, és ez csak fokozódik

Megdöbbentő eredményre jutottak egy felmérést követően az angolok: a nők egyre kevésbé merik felvállalni a valódi arcukat, és minden ötödik azt mondta, már ajtót se nyit, ha nincs kifestve.

2014.01.31 14:52ma.hu

Az átlagos nő a napja több mint felét sminkben tölti, a 24 órából mindössze 11 olyan van, amikor a bőr szabadon lélegezhet, de van, akinél még ennyi sem - és az arány egyre inkább eltolódik a festés irányába. Erre jutott egy friss brit felmérés, amely 2000 nőt kérdezett meg a sminkelési szokásaikról. A tipikus angol nő reggel 8-kor kezd neki a műveletnek és 11 percet tölt vele, de aztán napközben többször kiigazítja, felfrissíti a festését, majd átlagosan este 8:47-kor távolítja azt el. Ugyanakkor minden negyedik megkérdezett nő azt felelte, hogy este fél 11 előtt semmiképp nem mossa le magáról a sminket.

A felmérésben részt vevők több mint fele, 58 százalék mondta, hogy csak akkor szabadul meg a púdertől, ha már biztos benne, hogy nem állítanak be hozzá váratlan vendégek. "A smink kétségtelenül növelheti az önbizalmat, és sokan jobban is érzik magukat tőle, ezért nem meglepő, hogy sok nő ragaszkodik a mindennapi szertartáshoz. Még akkor is, ha a bőrnek szüksége van időről időre egy kis szünetre és egy kis gondoskodásra" - magyarázta Robert Slade, a felmérést végző Beuer kozmetikai márka értékesítési és marketing igazgatója.

Fotó: freedigitalphotos.net

Minden ötödik nő mondta, hogy még az ajtót sem nyitja ki, ha nincs kifestve, 10 százalék pedig úgy nyilatkozott, hogy minél több festék van rajta, annál jobban érzi magát. Ami viszont igazán meglepő, az a megkérdezettek 38 százaléka, akik bevallották: gyakran még lefekvéshez sem tisztítják le a sminket magukról - számolt be a Daily Mail. Az is kiderült, hogy a legnépszerűbb termékek az alapozó, a korrektor, a szempillaspirál és a szemhéjfesték, és minden második kifestett nő azt mondta, hogy retteg attól, hogy valaki meglássa őket smink nélkül.

Bár sok férfi díjazza a szép sminket, valójában felmerül a kérdés, hogy ha minden negyedik megkérdezett azt mondta, partnere elfogadja őt a természetes szépségével is, akkor miért nem mondanak le a festésről.

A kutatás rámutatott, hogy az átlagos nő évente 121 fontot (45700 forint) költenek sminkszerekre, táskájában pedig legalább 13 különféle szépségápolási holmit hord. 100-ból 38 nő ragaszkodik évek óta ugyanahhoz a márkához, 16-an viszont imád újabb és újabb sminkszereket vásárolni, mindig a legújabbakat. "Nyilvánvaló, hogy sok nő a kozmetikumok függője és úgy érzi, jobban néz ki és ettől jobban is érzi magát kifestve. Ám elengedhetetlen, hogy eközben a make-up szerelmesei a bőrükre is odafigyeljenek" - jegyezte meg Robert Slade.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.