Vilmos herceg beszámolt

Apja szerint György herceg egy kis gézengúz

Kis gézengúznak nevezte alig egyhónapos kisfiát Vilmos herceg, a brit trón második számú várományosa, aki a kicsiny György herceg megszületése óta először adott hivatalos interjút.

2013.08.19 18:14MTI

A CNN hírtelevízió szeptember közepén fogja sugározni az egyórás beszélgetést, ám néhány részletet közzétettek belőle hétfőn a brit médiában.

A július 22-én világra jött György Sándor Lajos herceg 3,8 kilogrammal született, ám azóta gyorsan nő. A "kicsiny harcos", ahogy Vilmos az interjúban fiát nevezte, éjjelente is talpon tartja Katalin hercegnőt és férjét. "Ő egy kicsiny gézengúz. Vagy öcsémre (Harry hercegre) emlékeztet, vagy magamra, amikor kicsi voltam, nem vagyok biztos benne - mondta Vilmos mosolyogva.

"Nagyon jól van. Szereti, ha talpon vagyunk, és állandóan cserélgetjük a pelenkáit. Állandóan izeg-mozog, nem akar elaludni, ami egy kis problémát jelent" - magyarázta.

Felidézve a gyermek megszületése körüli médiafelhajtást elmondta, hogy ők maguk is azon voltak, hogy minél hamarabb megmutathassák a család új tagját a világnak. "Én is és Katalin is annyira az egekben voltunk megszületésekor, hogy nagyon boldogan mutattuk meg mindenkinek, aki látni akarta őt..., világgá akartuk kürtölni, hogy ő a legszebb, ő a legjobb."

Hozzátette: nagyon fontos volt számára, hogy ő vigye haza a fiát és a feleségét és a kórházból, és mert "nem szeretem a faksznizást, ezért, sokkal könnyebb volt, ha magam csinálom".

Vilmos szerint felesége, Katalin hercegnő fantasztikus a gyermek gondozásában.

Arról is beszélt, hogy az apaság megváltoztatta az életről alkotott nézetét. "Úgy vélem, az elmúlt néhány hét számomra egy nagyon különböző érzelmi állapot volt, olyan, amelyről soha nem gondoltam volna, hogy tapasztalni fogom..., és egy sor dolog teljesen másként érint meg engem" - hangoztatta.

A mentőhelikopter pilótaként dolgozó Vilmos herceg, aki fia születése után apasági szabadságot kapott két hétre, visszatért egységéhez. "Nagyon remélem, hogy az első néhány beosztásom nem fog éjszakai műszakot érinteni - viccelődött.

A kérdésre, hogy számos szenvedélye közül, mint például a természetmegőrzés, mit fog átadni fiának, Vilmos azt válaszolta, hogy "jelen pillanatban az egyetlen örökség, amelyet át akarok adni neki az az, hogy aludjon többet, és ne akarja azt, hogy oly sokszor cseréljük a pelenkáját.

Vilmos herceg a múlt héten bejelentette, hogy szeptemberben feladja munkáját a walesi királyi légierőnél. Egyelőre nem tudni, hű marad-e a hadsereghez és a jövőben hova költözik családjával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.