Őszintén vallott a megosztó zenész magáról

Videó - ByeAlex beismerő vallomása: "nem vagyok énekes!"

Ha valakire ráillik a jelző: megosztó, akkor ByeAlex biztosan az. Rajongói feltétel nélkül imádják, bármit is csináljon, rajtuk kívül csak ellenzők vannak, közömbösök nem. Mi a titka, meg lehet-e érteni a művészetét?

2013.06.26 14:01ma.hu / Life

Az Eurovíziós Dalfesztiválon kiállni több ezer néző elé, azzal a tudattal, hogy további néhány millióan látják az embert a tévéképernyőkön keresztül, embert próbáló feladat. Hát még akkor, ha az előadó tudja, érzi: nemcsak hogy nem élvez száz százalékos támogatást, de teljesítményét kifejezetten bántó módon értékelik ezrek és ezrek. Márpedig ByeAlex pontosan ebben a helyzetben volt, még akkor is, ha igyekezett a negatív hangokról tudomást sem venni. Most Szily Nórának mesélt az átélt tapasztalatokról és persze a saját munkásságáról is.

"Sokszor úgy éreztem, hogy valahol ez egy erőszak nekem. De az az ember, aki belekerül ebbe a szituációba, annak ezeket az utakat végig kell járnia" - vallotta be a civilben Márta Alexként ismert előadó. "Méltatlanul sok támadás ért" - fűzte hozzá, de elhatározta, nem hátrál meg, noha az sem állt soha szándékában, hogy beálljon a mai értelemben vett popsztárok közé.

Sok kritika érte a hangja miatt is, ami nem lepte meg, hisz tisztában van vele, hogy nehezen vehetné fel a versenyt számos kiváló énekessel. Ugyanakkor mint fogalmazott, ő maga sem tartja magát énekesnek. "Én semmiképpen nem mondanám magam énekesnek. Én egy figura vagyok, aki szeret írni és szeret zenélni. Mivel csupán a versírás kevés volna nekem, ezért a gondolataimat zenében kell elmondanom" - magyarázta, és kiderült az is, hogy minden nehézség ellenére egyáltalán nem bánta meg, hogy elindult a megmérettetésen, amelyben végül a 10. helyen végzett - ezzel a magyar eurovíziós versenyzők közt a 3. legjobb eredményt érte el.

Az Egy kávé Szily Nórával című műsor szerdai részéből az is kiderül, mitől érezné magát ByeAlex sokkal boldogabbnak. A fél órás kávészünetre minden hétköznap 13.30-tól, valamint szombatonként 17.30-tól kerül sor a LifeNetwork televíziócsatornán.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.