Cáfol Michael Douglas sajtófőnöke

Félreértették Douglast: nem is volt orális szex?

Sajtósa szerint Michael Douglas csak azt mondta, a torokrák őt megtámadó fajtáját az orális szex útján is terjedő HPV vírus okozza, de azt nem állította, hogy neki is épp ettől alakult volna ki.

Michael Douglas képekben képgaléria

2013.06.04 08:29ma.hu / MTI

Cáfolja Michael Douglas sajtósa, hogy a filmcsillag az orális szex útján is terjedő HPV miatt lett torokrákos, a sztár szavai ugyanis szerinte csak arra utalnak, hogy az őt megtámadó rákfajtát ezzel a kiváltó okkal is összefüggésbe hozták. A hollywoodi csillag a The Guardian című brit lapnak adott interjújában szó szerint a következőket mondta: "Anélkül, hogy túlságosan a részletekbe mennék, ezt a rákfajtát a HPV (human papilloma vírus) okozza, amelyet cunnilingus (egy nővel folytatott orális szex) révén lehet elkapni."

Fotó: MTI (A galériához KATT a képre)

Azt azonban nem állította, legalábbis a sajtószóvivő szerint, hogy nála is ez lett volna a torokrák indikátora. Az Oscar-díjas színész-producer arra az újságírói kérdésre válaszolt, hogy vajon mi miatt alakulhatott ki a súlyos betegsége, a dohányzásnak, vagy az alkoholfogyasztásnak lehet-e hozzá köze. Allen Burry szóvivő szerint az erre adott válasza nem úgy értendő, ahogyan azt a világsajtó átvette.

A szájüregi rákfajták leggyakoribb kiváltó okaként a szakemberek valóban a dohányzást és az alkoholt szokták megnevezni, ám néhány típusnál már összefüggést fedeztek fel a HPV-vel is, amely nemi úton terjed. A színésznek 2010-ben fedezték fel a torokrákját, amely akkor már a negyedik stádiumban tartott, ám a súlyos előrehaladottság ellenére a kezelések - sugár- és kemoterápia - sikeresek voltak, ma már Douglas teljesen gyógyultnak mondja magát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.