Önálló életre kelt a Kedvesem

Könyökén jön ki ByeAlex? Hallgassa svédül vagy oroszul!

Miközben a magyar közönséget az eurovíziós 10. hely ellenére továbbra is erőteljesen megosztja ByeAlex Kedvesem című száma, nemzetközi szinten egyre népszerűbb a dal. Videókkal!

2013.05.24 08:19ma.hu

Az egész azzal kezdődött, hogy felbukkant egy ByeAlex nevű szinte teljesen ismeretlen figura A Dal című eurovíziós előversenyben, aztán hétről hétre újabb szavazatokat bezsebelve a győzelemig jutott. Ez pedig azzal járt, hogy néhány hete a nemzetközi közönség is egyre többször botlott bele a Kedvesem című számba, ami nem mellesleg a május 18-i döntőn a 10. helyre elegendő szavazatot jelentett.

És miközben a magyar közönséget erőteljesen megosztja az egyszerű, sallangoktól mentes dallam és a még egyszerűbb, nem épp az énekhanggal brillírozó előadásmód, a külföldiek továbbra is imádják a szemüveges-sapkás fiú kedvesét. Olyannyira, hogy szinte naponta jelennek meg újabb és újabb feldolgozások, oroszul, svédül, angolul, vagy épp magyarul, csak nem magyar anyanyelvű amatőr énekesek előadásában.

Ezekből szemezgettünk, íme!

Az eredeti Kedvesem, by ByeAlex



Lior C, Koppenhágában élő izraeli fiatal magyar nyelvű karaoke-verziója



Gabi Knoll angol nyelvű átirata, Only One címmel



Moje Draga, ahogy a szerbek mondják



Így hangzik oroszul



Malmőben ezt jobban értették volna:



Meglepő, de olaszul nem is olyan romantikus

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.