Több millió dollárt adott az alapítványnak

Lányokat taníttat Madonna egy eladott festményből

Árverésen cserélt gazdát egy eddig Madonna tulajdonában lévő francia festmény, a Sotheby's aukciósház New York-i licitjén több mint 7 millió dollárt fizetett az új tulajdonos.

Képek Madonna 2012-es turnéjáról képgaléria

2013.05.08 11:06ma.hu / MTI
Madonna a 2012-es turnéján (Fotó: MTI - A galériához KATT a képre!)

A Három nő piros asztalnál című Fernand Léger (1881-1955) kubista festő által készített kép bevételét, mintegy 1,5 milliárd forintnak megfelelő összeget, Madonna az általa fémjelzett Ray of Light (Fénysugár) nevű alapítványnak adta, amely Afganisztánban, Pakisztánban és más országokban foglalkozik a nehéz körülmények között élő lányok taníttatásával. A képet Madonna 1990-ben 3,4 millió dollárért vásárolta, most ennek több mint dupláját, 7,2 millió dollárt kapott érte.

"Nem tudok elfogadni egy olyan világot, amelyben nőket, lányokat sebesítenek, ölnek meg azért, mert iskolába járnak vagy leányiskolában tanítanak. Ezért elcserélek valami értékeset egy felbecsülhetetlenre - a lányok iskoláztatására!" - indokolta korábban az 54 éves énekesnő, miért válik meg az értékes képtől.

Az aukciósház arról nem adott információkat, hogy az 1921-ben készült képet ki vette meg.

Még több hír Madonnáról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.