Napi másfél dollárból fog élni öt napon át

Ben Affleck kipróbálja a mélyszegénységet

Ben Affleck is csatlakozott ahhoz a nemzetközivé váló jótékonysági kezdeményezéshez, amely a mélyszegénységben élők helyzetére akarja felhívni a figyelmet: öt napig 335 forintnyi összegből fog élni.

Ben Affleck még szakállasan... képgaléria

2013.04.26 14:04MTI

Ben Affleck Twitter-üzenetben jelentette be, hogy részt vesz a Live Below the Line (Élj a létminimum alatt!) elnevezésű jótékonysági kezdeményezésben, amelynek résztvevői osztoznak azokban a nehézségekben, amelyekkel a mélyszegénységben élők szembesülnek nap mint nap.

Fotó: MTI (A galériához KATT a képre)

Az Oscar-díjas Affleck az általa alapított Kelet-kongói Kezdeményezés nevű jótékonysági szervezet nevében csatlakozott a kihíváshoz, amelynek résztvevői májusban öt napon keresztül napi másfél dollárból élik életüket. A résztvevők nem étkezhetnek saját éléskamrájukból, nem fogadhatnak el barátoktól, családtagjaiktól élelmiszeradományokat, csak csapvizet fogyaszthatnak. A globális kezdeményezés szervezői azt tanácsolják a résztvevőknek, hogy a 7,5 dollárt a legegyszerűbb élelmiszerekre, tésztára, rizsre, kenyérre, krumplira, zöldségekre és gabonafélékre költsék - olvasható a honlapjukon (livebelowtheline.com).

A kezdeményezés 2010-ben indult útjára az ausztráliai Melbourne-ből és kiterjedt Nagy-Britanniára, az Egyesült Államokra és Új-Zélandra. Az első évben mintegy kétezren vettek részt benne, és 520 ezer dollárt gyűjtöttek a mélyszegénységben élők számára.

A Világbank 2005-ben a mélyszegénység küszöbét napi 1,25 dollárban határozta meg. 2011-re ez az összeg az inflációt figyelembe véve 1,5 dollár volt. A kezdeményezés által összegyűjtött adományokat a fejlődő világban oktatási programokra fordítják. Idén május 7. és 11. között rendezik meg az akciót Ausztráliában, Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban, Új-Zélandon pedig valamikor ősszel.

Még több hír Ben Affleckről

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.