Beleszerettek az autóversenyzésbe

Képek: jogsi nélküli sofőrökkel száguldoztak a sztárok

Overallt és bukósisakot is húztak magukra a sztárok, amikor részt vettek a Lotus Cup kelet-európai versenyszezonja előtti edzésen, ám inukba szállt a bátorságuk, mikor kiderült: a pilótáknak még jogosítványuk sincs!

Versenypályán száguldoztak sztárjaink képgaléria

2013.04.12 12:31ma.hu

Gondolkodás nélkül igent mondtak a hírességek a GFS Racing Team meghívására, hiszen mindnyájan vágytak arra, hogy közelről is megtapasztalják, miként lehet féktelenül száguldozni egy Lotus Exige-dzsel.

Sejtették, hogy nagy élmény lesz, de ekkora extázisra nem számítottak. Főleg, mikor megtudták: a csapatfőnök, Burkus Egon a hírességek közül valakinek szívesen lehetőséget biztosítana, hogy élesben is versenyezhessen egy másik kategóriában.

Imádom az autókat és az autóversenyeket, korábban egy gokart versenyt meg is nyertem, azóta minden lehetőséget megragadok, hogy száguldozhassak. Az a legnagyobb álmom, hogy egyszer igazi versenyzőként is kipróbálhassam magam. Most megcsillant a remény, hogy megvalósulhat ez az álom” – mondta Baronits Gábor, a Jóban Rosszban Kristófja.

Fábián Anita, a TV2 sikersorozatának Szilviája viszont eleinte visszafogott érdeklődéssel szállt a versenyutóba, de annyira magával ragadta a sebesség, hogy duplázott; kétszer annyi ideig száguldozott, mint a többiek.

Fotó: Juhász Tibor (A galériához KATT a képre!)


Müller Attila rutinosnak számít, hiszen már több versenyen kipróbálta magát, ám még őt is meglepte, hogy egy látszólag zöldfülű pilóta mellé kell beülnie, akinek még jogosítványa sincs.

Bevallom őszintén, megdöbbentem, amikor közölték: egy 16 éves fiúval fogok autózni. Később kiderült, hogy a legprofibb pilótát kaptam. Major Benedek ugyanis 8 éves kora óta folyamatosan versenyez, ráadásul ebben a szezonban a Lotusszal már csak gyakorol. Egy 1500 lóerős MAN kamionnal fogja szelni az aszfaltot az EB-n. Állati volt vele száguldozni, teljesen felpörögtem! Később én is kértem ráadást, újra beültem mellé, és plusz fél órán keresztül élvezhettem a sebességet” – árulta el a ViaSat3 műsorvezetője.

Köböl Anita hölgy létére rutinosan mozog a Hungaroringen, hiszen korábban számos csapattal dolgozott együtt versenyeken. Ám ilyen frenetikus élményben még nem volt része, mint a Lotus Cup Eastern Europe edzésén, sőt, azt is megtapasztalta, hogy az autóversenyzés nem csak remek sport, hanem kiváló fogyókúra is.

Most már értem, miért mondják a pilóták, hogy a verseny során átélt stressz és a felfokozott adrenalinszint miatt fogyni szoktak. Úgy 10 percnyi autózás után bővebb lett a nadrágom, mint előtte; biztosan megszabadultam 1-2 kilótól. Nagyon szívesen kipróbálnám újra, akár úgy, hogy én üljek a pilóta helyén, hiszen imádok vezetni, és örömmel megtapasztalnám, milyen lehet egy igazi versenyutót irányítani” – tette hozzá a TV2 Egészségmániájának műsorvezetője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.