Lehúzták a kritikusok a komikust

A közönség imádta, mégse lesz több Oscar-gála Seth MacFarlane-nek

Úgy tűnik, képtelen egymásra találni a kritkusok és a közönség ízlése, a 85. Oscar-gála házigazdáját, Seth MacFarlane-t legalábbis az előbbiek annyira lehúzták, amennyire a közönség imádta őt.

2013.02.27 10:29ma.hu

Három évnyi mélyrepülés után végre megfordult a trend és az utóbbi évek legnézettebb Oscar-gáláját közvetítette vasárnap este az amerikai ABC csatorna, ennek ellenére a kritikusok úgy vélték, óriási hiba volt Seth MacFarlane-t választani házigazdának.

Fotó: Facebook

A rendező-komikust a nagyközönség a Family Guy és a Ted című sorozatok révén ismerheti, és a fiatalok körében különösen nagy népszerűségnek örvend, nem véletlenül esett rá a 85. Oscar-díj szervezőinek választása.

Ám hiába hozott 20 százalékkal több nézőt, hiába ültetett több mint 40 millió filmrajongót csak az ABC csatornája elé, és még ki tudja, hány millióan nézték a gálát az átvett televízióadók közvetítéséből, a kritika szerint a műsorvezető a kelleténél többször és jobban átlépte a jóízlés határait. Leszólták merész poénjait, amelyekben a vásznon félmeztelenül felbukkanó színésznőket, a zsidókat és a melegeket ostorozta, és az sem aratott osztatlan sikert, hogy a nyitójelenetben a Star Trek kapitányát alakító William Shatner arra intette őt: vigyázzon, mert ez lehet a valaha volt legrosszabb Oscar-gála. Igaz, ezzel legalább nem másokon élezte a nyelvét, hanem saját magából űzött gúnyt.

Számos bírálatot kapott a ceremónia többi eleme is, főként a színesítést célzó zenés-táncos betétek, ami persze nem MacFarlane-en múlott, de mindent egybevetve alig 36 órával a nagyszabású esemény után a kíváncsi kérdésekre ő azt felelte, jó móka volt, de nem lesz több ilyen. Hogy a kritikáknak mekkora szerepe volt ebben, azt már csak ő maga tudná megmondani - ha akarná...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.