Rekordot döntött a díjátadó közvetítése

Képek - Évek óta nem nézték ennyien az Oscar-gálát

Az elmúlt évek legnézettebb Oscar-gálája volt a vasárnapi: az Egyesült Államokban 40,3 millióan nézték a 85. ceremóniát.

A 85. Oscar-gála képgaléria

2013.02.26 10:29MTI

A Nielsen piackutató méréseiből kiderült: a tavalyihoz képest két százalékkal nőtt a nézettség. Az elmúlt évben Billy Crystal volt a nagyszabású gála házigazdája, idén azonban fiatalított az amerikai filmakadémia, amely a Family Guy és a Ted című alkotások révén ismert Seth MacFarlene rendezőt kérte fel.

Ben Affleck a díjjal (Fotó: MTI - A galériához KATT a képre!)

A filmesnek köszönhetően több fiatal választotta az ABC csatornán élőben sugárzott közvetítést, amely így az utóbbi három év legnézettebb Oscar-gálája lett. A 18 és 34 év közöttiek körében 20 százalékkal nőtt a nézettség a tavalyihoz képest. 2007 óta nem volt ilyen magas ebben a korosztályban. A 18 és 49 év közöttieknél 11 százalékos növekedést mértek.

Az amerikai filmakadémia az utóbbi években mindent megtett a show nézettségének növeléséért: ötről tízre emelte a legjobb film kategóriájában jelölhető alkotások számát, fiatal színészeket kért fel, hogy vezessék a gálát. Anne Hathaway és James Franco párosa azonban megbukott a 83. Oscar-átadón.

Seth MacFarlene viszont komoly rajongótáborral rendelkezik a fiatalok körében, elsősorban a Family Guynak köszönhetően. Noha a kritikusok közül többen bírálták MacFarlene-t, a visszhangok általában véve elégedettek voltak a filmes teljesítményével a vasárnapi show-n.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.