Gazdára találtak az Oscar-szobrok

Az Argo-akció vitte a legfőbb Oscart

Magyar idő szerint hétfő hajnalra eldőlt az utolsó Oscar-szobor sorsa is, a legjobb film az Argo-akció lett, rendezőként pedig Ang Lee diadalmaskodhatott.

2013.02.25 06:00ma.hu
Ben Affleck (Fotó: MTI)

Kiosztották Los Angelesben az Oscar-díjakat, a rangos eseményen a legfontosabbnak számító szobrocskát, a legjobb filmnek járó elismerést Ben Affleck alkotása, az Argo-akció érdemelte ki. A filmet összesen hét kategóriában jelölték, ebből a fődíjon kívül a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában zsebelhetett be egy szobrot.

A legjobb színésznők közül Jennifer Lawrence vehette át az Oscart, míg a férfi főszereplők közt Daniel Day-Lewis bizonyult a legjobbnak. Rendezőként Ang Lee diadalmaskodott a Pi élete című filmért, a legjobb forgatókönyv kategóriájában pedig Quentin Tarantinót hívták a színpadra.

A legjobb női és férfi főszereplő díját Anne Hathaway és Christoph Waltz vehette át, de Michael Haneke is hazavihetett egy aranyszobrot a Szerelem című filmért, amely az idegen nyelvű alkotások kategóriájában győzedelmeskedett.

Részletek és képes beszámoló hamarosan!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.