A zongoraművész játéka sem hozta lázba őket

Hiába klimpírozott Clayderman: a teknősök nem akartak párzani

Bár maga a művész jól szórakozott, a kihalófélben lévő óriásteknősök nem kaptak kedvet a szaporodáshoz a londoni állatkertben, ahol Richard Clayderman legújabb albumát "tesztelte".

2013.02.08 08:29ma.hu

Még Richard Clayderman művészi játéka sem hozta lázba a londoni állatkert Galápagos-szigeteki óriásteknőseit, noha a gondozók - és maga a zongoraművész is - abban bíztak, hogy a romantikus dallamok hallatán kedvet kapnak némi hancúrra és tesznek valamit a szaporodásukért. A reménykedés nem véletlen: a fajt a kihalás fenyegeti, mivel az alapvetően békés egyedeknek szinte semmi eszközük nincs arra, hogy megvédjék magukat a természetes ellenségeiktől, a ragadozóktól.

A francia zenész ezért legújabb, Romantique című albumából adott ízelítőt, ami saját bevallása szerint "szórakoztató volt", de a teknősök továbbra is egykedvűen cammogtak a ketrecükben, csak a répa iránt mutattak némi érdeklődést, amit a gondozók raktak eléjük. Pedig Clayderman még a nagy klasszikusokkal is próbálkozott, a rendhagyó koncert során sok más mellett felcsendült a Tűzszekerek zongorára átírt változata is.

Remélhetőleg az emberi közönség előtt értőbb fülekre talál a művész.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.