Pénteken veheti át a diákok elismerését

Kiefer Sutherland kapja a Harvard pudingdíját

Idén Kiefer Sutherland az "év férfija" a Harvard Egyetem több mint kétszáz éve alapított Hasty Pudding színjátszó csoportja szerint.

2013.02.06 08:29MTI

A Golden Globe-díjas sztár pénteken veheti át a díjként adományozott pudingsütőformát a szokásos vidám ceremónia kíséretében. A 46 esztendős Kiefer Sutherland több tucatnyi produkcióban szerepelt a filmvásznon, ám a nézők világszerte leginkább Jack Bauer szerepében, a 24 című valósidős tévésorozatban szerették meg, amiért Golden Globe- és Emmy-díjat is kapott.

Jelenleg ismét a képernyőnek dolgozik, a Touch című szériában.

Fotó: MTI


A Harvard Egyetem színjátszó csoportja minden évben kiosztja az év nője és az év férfija címet, amellyel a társulat által az adott évben legjobbnak tartott színészeket vagy a szórakoztatóipar jeles alakjait jutalmazzák. A női díjazott ebben az évben Marion Cotillard francia színésznő lett, az Oscar-díjas filmcsillag január 31-én vette át díját.

A Hasty Pudding-díj története 1795-re nyúlik vissza, amikor 21 harvardi diák klubot alapított. Az alapszabályzat szerint az összejövetelekre mindig más tag vitt egy adag hasty puddingot, azaz zabból (vagy más gabonából) főtt kását. Tavaly Claire Danes és Jason Segel részesült az elismerésben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.