Rettegett bostoni keresztapát alakít

Képek - Johnny Depp kalózkodás után maffiára vált

Maffiózónak csap fel Johnny Depp következő filmjében: az amerikai filmsztár a bostoni alvilág egykori rettegett vezérét, James (Whitey) Bulgert fogja alakítani a Black Mass című alkotásban.

Képekben Johnny Depp képgaléria

2013.02.04 08:29MTI

A producerek bejelentése szerint a filmet Barry Levinson rendezi, és a forgatókönyv írásának májusban vágnak neki. A tizenkilenc gyilkossággal és más súlyos bűncselekményekkel gyanúsított James (Whitey) Bulgert a kaliforniai Santa Monicában fogták el több mint tizenhat évi hiábavaló keresés után. Egyike volt a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) által leginkább körözött tíz bűnözőnek.

Johnny Depp (Fotó: MTI - A galériához KATT a képre)

Azután akadtak a nyomára, hogy az FBI a nyilvánossághoz fordult: a televízióban és a Twitter mikroblogoldalon közzétette a bűnöző élettársa, Catherine Elisabeth Greig fotóit. A szövetségi hatóságok az akkor nyolcvanegy éves gengszterért 2 millió dolláros jutalmat ígértek a nyomravezetőnek, a barátnő megtalálásáért pedig 100 ezer dolláros díjat tűztek ki.

A bűnözőt bankrablások miatt először 1956-ban ítélték el. Húsz évet kapott, amiből kilencet le is töltött, ebből hármat a hírhedt Alcatraz börtönszigeten. A börtönévek után visszatért Bostonba, ahol saját bandát alapított, majd a 70-es évek közepétől az FBI besúgója lett. A 80-as évekre azonban már jobban rettegtek tőle Bostonban, mint John Gottitól, a Gambino család főnökétől New Yorkban.

1994 decemberében tűnt el, miután a tartótisztje, John Conolly megsúgta neki, hogy vádat akarnak emelni ellene.

Élete már több film forgatókönyvíróját "megihlette", egyebek között Martin Scorsese A Tégla (The Departed) című 2006-os remekművét, amelyben Leonardo DiCaprio, Jack Nicholson és Matt Damon játszotta a főszerepeket.

Még több hír Johnny Deppről

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.