Katalin hercegné ápolónőjét kergették a halálba

Nem lesz több öngyilkosság? Törölték a "gyilkos" rádióműsort

Megszűnt az a rádióműsor Ausztráliában, amelynek munkatársai decemberben megtévesztettek egy ápolónőt a Katalin brit hercegnét kezelő londoni kórházban, és az ápolónő ezt követően öngyilkos lett.

Katalin hercegné elhagyhatta a kórházat képgaléria

2013.01.28 08:29MTI

Maga a 2Day FM rádió jelentette be hétfőn, hogy beszüntette a Hot 30 című programját, amelynek keretében a december eleji telefonhívást kezdeményezték. A műsor helyét The Bump néven végérvényesen egy másik program veszi át.

Katalin hercegné a kórházból távozva (Fotó: MTI - A galériához KATT a képre!)

A világszerte hatalmas visszhangot keltő ügy előzményeként a Sydneyben működő zenerádió két lemezlovasa, Mel Greig és Michael Christian felhívta azt a kórházat, ahol a heveny terhességi rosszullétek miatt Katalin hercegnét kezelték. A brit királyi ház bejelentését követően a két rádiós elhitette a személyzettel, hogy személyesen II. Erzsébet királynő, Vilmos herceg nagymamája, illetve Károly trónörökös, Vilmos édesapja van a vonalban.

A megtévesztett és bizalmas adatok kiadásához hozzájáruló - 46 esztendős, kétgyermekes, indiai születésű - Jacintha Saldanhát később holtan találták szállásán, saját sáljára felakasztva.

A rádióállomás már a súlyos incidenst követően levette programjáról a műsort, de annak végleges megszüntetéséről csak most döntött. Az ügyben az ausztrál médiahatóság is vizsgálatot indított. A két műsorvezető - akiket mélyen lesújtott az öngyilkosság - azóta nem állt mikrofon mögé. Egy szóvivő hétfői közlése szerint még mindig szabadságon vannak, és a rádiónál visszatérésük után döntenek arról, milyen beosztásban, műsorban dolgoznak majd tovább.

Még több hír Katalin hercegnéről

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.