Nagyot fordult a világ az egykori Potter-fiúval

Pucéran jelenik meg új filmjében Daniel Radcliffe

A Sundance filmfesztivál izgalmas produkciói között emlegetik Daniel Radcliffe, a korábbi Harry Potter-sztár új munkáját, amelyben a költő Allen Ginsberget alakítva egészen új oldaláról mutatkozik be.

2013.01.21 16:29MTI

A Kill Your Darlings című produkció Daniel Radcliffe első filmje a világ legfontosabb független filmmustráján. A varázslósagától nem kis elrugaszkodást jelent a mű a 23 éves színész pályáján. Továbbra is veszélyes terepen mozog, de ez most valami egész más: teljesen pőrére vetkőzik az új szerep kedvéért, amelyből a drogozás és a meleg szex sem marad ki.

A Park Cityben a hét végén debütált film közönségtalálkozóján Radcliffe elmondta, hogy az ilyen típusú filmek nem készülnének el, ha a forgatásban érintettek nem szeretnék azokat. Az alkotás egy kevéssé ismert gyilkosság történetét idézi fel, amelybe Ginsberg baráti köre is belekeveredett, köztük Jack Kerouac és William S. Burroughs.

A rendező, John Krokidas nem titkoltan Radcliffe-re építette filmjét. Mint hangsúlyozta, már első találkozójukon tudta, hogy övé a szerep, és a forgatás alatt "múzsája" lett a színész. Krokidas azt a változást akarta bemutatni, amely Ginsbergben zajlott le, amikor kötelességtudó gyerekből lázadó költő vált belőle. "Az volt az érzésem, hogy Dan (Radcliffe) képes azonosulni ezzel" - fogalmazott.

Még több hír Daniel Radcliffe-ről

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.