33 új fajt azonosítottak, egyikük Bono lett

Pókfajt neveztek el Bonóról

Bonóról, a U2 együttes legendás énekeséről, híres filantrópról neveztek el egy újonnan felfedezett pókfajt.

2013.01.21 10:29MTI

Jason Bond, az alabamai Auburn Egyetem szakembere 33 új fajt azonosított a dugós csapóajtós pókok (Ctenizidae) családjából, ezek közül hármat a kaliforniai Joshua Tree Nemzeti Park sivatagos területén. A park névadója, a "Joshua tree" (egy jukkaféle) egyúttal a U2 1987-es albumának is a címe.

Az innen származó három új pókfaj közül kettőt a helyi indiántörzsekről, egyet pedig Bonóról nevezett el Bond. A pókszakértő korábban már nevezett el fajokat Angelina Jolie-ról, Cesar Chávezről és Stephen Colbertről is.

A dugós csapóajtós pókok az Egyesült Államok délnyugati részén élnek, nevüket speciális zsákmányszerző technikájukról kapták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.