A cikizés sem marad el a színésznőnél

Husty Pudding-díjjal tüntették ki Marion Cotillardot

Marion Cotillard francia színésznő a Harvard Egyetem nagymúltú színjátszó csoportja által odaítélt Hasty Pudding-díj idei kitüntetettje a nőknél.

2013.01.17 12:29MTI

Az Oscar-díjas filmcsillag január 31-én veheti át a díjat, egy pudingsütőformát. A gálán a hagyományoknak megfelelően egy kis "cikizés" is vár rá. A férfiaknál még nem hirdettek győztest, de napokon belül kiderül, ki kapja a díjat.

A Harvard Egyetem színjátszó csoportja minden évben kiosztja az év nője és az év férfija címet, amellyel a társulat által az adott évben legjobbnak tartott színészeket vagy a szórakoztatóipar jeles alakjait jutalmazzák. A Hasty Pudding-díj története 1795-re nyúlik vissza, amikor 21 harvardi diák klubot alapított.

Az alapszabályzat szerint az összejövetelekre mindig más tag vitt egy adag hasty pudingot, azaz zabból (vagy más gabonából) főtt kását. A most kiválasztott Marion Cotillard mellett modern kor női "pudingdíjasai" között olyan művészek találhatók, mint Meryl Streep, Julianne Moore, Anne Hathaway, Halle Berry és Catherine Zeta-Jones.

Tavaly Claire Danes részesült az elismerésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.