90 ezer eurót fizetett a legenda kocsijáért

Orosz vállalkozóhoz került Freddie Mercury Rolls-Royce-a

Csaknem kilencvenezer euróért - mintegy 26 millió forintnyi összegért - vásárolta meg egy orosz vállalkozó Freddie Mercury egykori Rolls Royce-át egy birminghami árverésen.

2013.01.15 12:29MTI

A Coys aukciós ház korábban 11-13 ezer euróra becsülte az 1974-ben készült Silver Shadow értékét. Az üzletember ennek több mint hatszorosát fizette. Ezért a pénzért azonban nemcsak az autót kapta meg, hanem egy csomag papírzsebkendőt is: a Coys szerint Freddie Mercury családjának nem volt lelki ereje, hogy az énekes halála után kivegye azt a járműből.

A gépkocsit az énekes Goose Productions nevű cége 1979-ben vásárolta meg. Mivel a sztárnak nem volt jogosítványa, a Rolls Royce-t mindig sofőr vezette egészen Mercury 1991 novemberében bekövetkezett haláláig. Azóta az autó Mercury családjának a tulajdonában volt. Utoljára a We Will Rock You című musical 2002-es premierjekor használták.

A Queen egykori menedzsere, Jim Beach levélben erősítette meg gépkocsi eredetét. A 6,75 literes, V8-as motorral ellátott Silver Shadow automata, és mintegy 100 ezer kilométert futott. Most is ugyanolyan, mint amikor az énekest szállította: belső borítása szürke bőrből és fából készült, ablakai elektromosak, gépkocsitelefon és magnó is van benne.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.