Laptopkonyha recept ínyenceknek
Sütőtökkrémleves pirított tökmaggal és tökmagolajjal
Ez a leves egyszerre trendi és egészséges, ráadásul, elkészíteni sem bonyolult. Ősszel és télen akár hetente az asztalra kerülhet, nem fogják megunni!
2012.11.04 08:38laptopkonyhaLássuk, mi kell hozzá!
10 dkg hagyma
2 ek kukoricaolaj
40 dkg sütőtök
3 gerezd fokhagyma
1 l almalé
2 dl főzőtejszín
0.5 dl tökmagolaj
só
Tálaláshoz
4 tk tökmagolaj
4 tk tökmag héj nélkül, pirítva
Elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Elkészítés
Előkészítés: A hagymát apróra vágjuk, a sütőtököt kockázzuk.
Főzés: A kukoricaolajon világossárgára pirítjuk a hagymát. Felöntjük az almalével, beletesszük a kockára vágott tököt, ízesítjük fokhagymával, sóval, tökmagolajjal, és puhára főzzük. Összeturmixoljuk a főzőtejszínnel, és a végén utánaízesítünk. Az utánízesítés során az ínyencek pár csepp almaecetet is tehetnek bele.
Tálalás
A levest csészékbe vagy tányérokba szedjük, tökmagolajjal és tejföllel mintázzuk, majd megszórjuk pirított tökmaggal.