Laptopkonyha recept ínyenceknek

Szalonnás-gombás-petrezselymes szélesmetélt

Egyszerű, laktató és igazán ízletes tésztavacsorát szeretne készíteni? Nem csoda, hogy ide kattintott! És ne is menjen tovább! Itt az ideális recept!

2012.10.29 06:29laptopkonyha

Lássuk, mi kell hozzá!

10 dkg szalonna
40 dkg gomba
bors

3 dl főzőtejszín
1 csokor friss, aprított petrezselyemzöld
40 dkg szélesmetélt

Elkészítés ideje: 35 perc
Elkészítés nehézsége:1
Elkészítés költsége:1

Elkészítés

A szalonnát kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük. Előbbit kiolvasztjuk egy magasfalú serpenyőben, majd kicsit megpirítjuk, és hozzáadjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a gomba leve el nem párolog. A zsírt lekanalazzuk róla, és félretesszük. A szalonnás gombát felöntjük a tejszínnel, és erősen forraljuk. Közben az elkészítési útmutató szerint kifőzzük a tésztát. Amikor a mártás sűrűsödni kezd, a petrezselyemzölddel együtt belekeverjük a szélesmetéltet.

Tálalás

A tésztát tányérokra adagoljuk, parmezánt kínálunk hozzá. Aki szereti, meglocsolhatja a szalonna kisült zsírjával.

Nézze meg a recept elkészítését a Laptopkonyha videóján!

Kattintson a képre! >>>


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.