Laptopkonyha recept ínyenceknek

Almaleves

Gyümölcslevest nagyon sokféle gyümölcsből lehet és érdemes készíteni. A gyerekek egyik nagy kedvence az almaleves. Próbálja ki a Laptopkonyha receptjét, és biztosan örömet fog vele okozni!

2012.10.28 06:29laptopkonyha

Lássuk, mi kell hozzá!

40 dkg alma
4 dl víz
4 dl almalé
1 dl tejföl
1 dl tejszín
1 - 2 ek cukor

3 cm-es citromhéj egészben
3 cm-es fahéj egészben
2 tk liszt
1 dl Calvados vagy más illatos almapálinka

Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége:1
Elkészítés költsége:1

Elkészítés

Az almát megtisztítjuk, meghámozzuk, a magházát kikanyarítjuk, a gyümölcshúst kockára vágjuk, és a cukorral, a vízzel és az almalével feltesszük főni. Fűszerezzük. Amikor megpuhult az alma (a forrástól számítva néhány perc), akkor egy kisebb tálban csomómentesre keverjük a tejfölt és a tejszínt a liszttel, és ezt a habarást beleöntjük a levesbe, majd gyorsan, alaposan elkeverjük. Egyszer felforraljuk. Ha szükséges, utánaízesítünk. Amennyiben nem gyerekeknek készítjük, ezen a ponton beletehetjük a Calvadost, vagy más almapálinkát.

Megjegyzés: A hozzávalókban tejföl és tejszín elegyét írjuk, míg a filmen csak tejszínt használ a laptopkonha mesterszakácsa. Mindkét verzió jó, csak a tejfölös kissé savanykásabb végeredményt ad majd.

Tálalás

Ez a gyümölcsleves minden tálalási hőmérsékletet "jól visel": hidegen, melegen, langyosan egyaránt fogyasztható.

Nézze meg a recept elkészítését a Laptopkonyha videóján!

Kattintson a képre! >>>


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.