Szókimondó és látnoki könyveket ad ki

Johnny Depp mostantól könyvekben utazik

Könyvkiadásra adta a fejét Johnny Depp, A Karib-tenger kalózai sztárja. A színész eddigi listájára "autentikus, szókimondó és látnoki" könyvek kerültek fel, többek között egy izgalmas Bob Dylan-kötet.

Képekben Johnny Depp képgaléria

2012.10.16 18:29MTI

A művész produkciós cégének nevét viselő Infinitum Nihil (Semmi sem örök) kiadó a HarperCollins Publishers leányvállalataként kezdi meg tevékenységét. Johnny Depp hétfői közleményében úgy fogalmazott: olyan könyveket keres, amelyek érdemesek a figyelemre, megérik a rájuk fordított időt - különben pedig valószínűleg sohasem kerülnének nyomtatásba.

Fotó: MTI (A galériához KATT a képre)

Az új vállalkozás 2015-re tervezi a The Unraveled Tales of Bob Dylan című életrajzi kötet megjelentetését, amely részben Douglas Brinkleynek az énekessel készített interjúin alapul. Dylan szívélyesen és előzékenyen viselkedett, amikor megkeresték - árulta el a történész, hozzáfűzve, hogy rá és Deppre kamaszkoruk óta nagy hatással volt Dylan zenéje.

Az énekes az új kiadó segítségére lesz egy másik kötet szerkesztésében is. Az 1967-ben elhunyt folkzenész, Woody Guthrie 1947-ben írt, ám csak a közelmúltban előkerült House of Earth című kéziratát készítik elő megjelenésre.

Depp számára nem újdonság a könyvkiadás világa, hiszen barátja volt a 2005-ben elhunyt Hunter S. Thompson írónak. A sztár az író műveiből készült két filmes adaptációban, a Rumnaplóban, valamit a Félelem és reszketés Los Angelesben című filmben is szerepelt. Brinkley az író irodalmi hagyatékának rendezőjeként került kapcsolatba Depp-pel.

Még több hír Johnny Deppről

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.