Laptopkonyha-recept ínyenceknek

Köleses kacsaleves

Sűrű, lélekmelengető levest talált ki a Laptopkonyha mesterszakácsa, a ma ismét divatos kölessel és az állandó népszerűségnek örvendő kacsával. Ősszel, télen, tiszta szívből, az Önök asztalára!

2012.10.01 10:29laptopkonyha

Lássuk, mi kell hozzá!

1 db kacsacomb
1 ek kacsazsír
10 dkg hagyma
1 db áttört fokhagymagerezd
10 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyemgyökér (fehérrépa)
10 dkg zeller
4 ek hántolt köles

1 tk édes fűszerpaprika
1 kk majoranna
1 csokor petrezselyemzöld
1.5 l víz
20 dkg tejföl

Elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát és petrezselyemgyökeret karikára vágjuk, a hagymát és a zellert kis kockákra. A kacsacombot kicsontozzuk, a húst kis kockára vágjuk. A kacsacombot kicsontozzuk, a húst kis kockára vágjuk. A kacsazsírt (vagy a felvágott kacsabőrt) felforrósítjuk egy lábasban, és a hagymát világossárgára pirítjuk rajta. Hozzáadjuk az összes zöldséget. Rátesszük a kacsahúst, és fehéredésig sütjük. Ha jól átforrósodott, megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük, majd felöntjük körülbelül másfél liter vízzel. Fűszerezzük a fokhagymával és a majoránnával. Amikor felforrt, beletesszük a kölest, sózzuk. Nagy lángon főzzük egy órán át, és időnként pótoljuk az elpárolgott vizet. Amikor a köles és a hús is puha, apróra vágott petrezselyemzöldet teszünk bele.

Tálalás

A tányérokba szedett levesbe egy nagy kanál tejfölt tehetünk, és megszórhatjuk friss petrezselyemmel.

Nézze meg a recept elkészítését a Laptopkonyha videóján!

KATT a képre >>>


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.