A népszerű sütnivaló otthonra, kicsit másképp...

Az igazi hazai pizza - szó szerint!

Fűszerei miatt a pizza nem olyan egészségtelen étel, mint hinnénk, ráadásul ha graham liszttel készítjük, kevésbé is hizlal.

2012.06.14 06:29ma.hu

Az alábbi az igazi "hazai pizza" - otthon, magunknak is könnyedén elkészíthetjük, igazi előnye pedig az, hogy a graham liszt, a szójakolbász és a számos előnnyel bíró fűszerek igazi egészséges finomsággá teszik.

Hozzávalók:

- 30 dkg grahamlisztből, 3 evőkanál olajjal, 2 dkg élesztővel és nem egészen másfél dl tejjel kelt tésztát készítünk. Ha megkelt, még egyszer átgyúrjuk, kinyújtjuk és kivajazott tepsibe tesszük.

Megkenjük olvasztott vajjal. 50 dkg paradicsomot karikára szeletelve a tésztára teszünk, rásimítunk 30 dkg párolt gombát, karikára szeletelt szójakolbászt, vöröshagymát, zöldpaprikát, megsózzuk és pizzafűszerekkel (rozmaring, bazsalikom, borsikafű) megszórjuk.

Középmeleg sütőben 20 percig sütjük, ekkor megszórjuk 25 dkg reszelt ementáli sajttal és további 10 percig sütjük. Melegen tálaljuk. (Ha nincs szójakolbászunk, anélkül is készíthetjük.)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.