A zsűri már pontozta a Compact Discót

Este kiderül, bejutunk-e az Eurovíziós dalverseny döntőjébe

Ma este 9-től (helyi idő szerint szerdán 0 órától) rendezik az 57. Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjét Bakuban, Azerbajdzsán fővárosában; a Magyarországot képviselő Compact Disco tizenötödikként adja elő Sound of Our Hearts című dalát.

Eurovízió 2012: a Compact Disco képviseli hazánkat képgaléria

2012.05.22 08:29ma.hu / MTI

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) által 1956 óta minden évben megszervezett versenyben idén 42 ország előadói indulnak: 18-18 lép fel az elődöntőkben (a második elődöntőt csütörtök este, helyi idő szerint pénteken rendezik), közülük tíz-tíz jut a szombati (helyi idő szerint vasárnapi) fináléba, ahol még hat kiemelt ország is szerepel.

A zsűri magyar idő szerint már hétfő este megtekintette és pontozta a fellépők produkcióit, de mivel az eredményeket titokban tartják, egyelőre azt sem lehet tudni, hogy mennyire kell a nézőknek belehúzni az SMS-szavazatokba a továbbjutásunkhoz. Az együttes mindenesetre jónak ítéli a pirotechnikával is kiegészített előadást. "Felrobbantunk, az egész zenekar odatette magát. Úgy gondolom, hogy ha kedden is ezt tudjuk nyújtani, akkor elégedettek lehetünk" - mondta el a csapat frontembere, Walkó Csaba az előadást követően az MTI-nek.

A hétvégén megtartott nyilvános főpróbán a fizetős közönség reakciói alapján az orosz Buranovszkije Bábuski tűnt a legnépszerűbbnek, de kemény ellenfél lehet a görög, a ciprusi és az ír versenyző is.

Fotó: MTI (A magyar válogató képeihez KATT!)


Az elektronikus zenét játszó Compact Disco zenekar azzal vívta ki a jogot a részvételre, hogy februárban megnyerte a magyarországi válogatóversenyt. Országonként egy ötfős szakmai zsűri pontoz az Eurovíziós Dalfesztivál egyes fordulóiban, másrészt az utolsó dal elhangzása után negyed órán keresztül a tévénézők is szavazhatnak telefonon, illetve sms-ben.

Az egyes országok szavazói nem voksolhatnak saját fellépőjükre. A két elődöntőt, valamint a döntőt a Magyar Televízió élőben közvetíti. Az Eurovíziós Dalfesztivált idén azért Bakuban rendezik, mert tavaly a düsseldorfi versenyen egy azeri duó, Ell és Niki győzött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.