Kiállítás nyílt az uralkodó portréiból

Képek - II. Erzsébet: trónörökös vagy popikon?

Popikonként vagy épp trónörökösként, hosszú kabátban megörökítve látható II. Erzsébet angol királynő azon a kiállításon, amely csütörtökön nyílt meg az uralkodó trónra lépésének 60. évfordulója, azaz gyémántjubileuma alkalmából a londoni National Gallery-ben.

Viaszba öntötték II. Erzsébetet képgaléria

2012.05.18 08:29MTI

A nemzeti galéria árlata október 21-ig várja az érdeklődőket a javarészt II. Erzsébet uralkodása idején készült képekkel. "Noha a királynő a történelem lapjain legtöbbet szereplő személy, továbbra is egy rejtély" - mondta Paul Moorouse, a kiállítás kurátora. "Minden, ami valójában a miénk belőle, azok a képek. A tárlat a királynő személyiségére világít rá" - fűzte hozzá.

Viaszszobor II. Erzsébetről (Fotó: MTI - A galériához KATT a képre!)


A felsorakoztatott portrék között van a német Gerhard Richter két alkotása is: egy homályos fotográfia 1967-ből, valamint egy festmény 1967-ből. A látogatók azonban olyan művészek portréival is találkozhatnak, mint Lucian Freud, Gilbert & George, Andy Warhol, Annie Leibovitz és Thomas Struth.

A The Queen: Art and Image című kiállítás visszatükrözi a királynő hosszú uralkodását és bemutatja azt a tiszteletet és rokonszenvet, amely II. Erzsébetet övezi - vélekedett Sandy Nairne, a galéria igazgatója.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.