Mikrometszettel köszönti a gyémántjubileumon

Fantáziavilágba menekült: kávészembe faragta II. Erzsébetet

Mindössze két milliméteres az a mikroportré, ami az uralkodásának 60. évfordulóját ünneplő II. Erzsébet királynőt ábrázolja - egy kávészemen!

2012.05.17 12:29ma.hu

Remélhetőleg a brit királynő egész házában az angol hagyományokat tartják és álmosság ellen csak teát isznak, különben igencsak ügyelni kell egyetlen szem kávébabra mostantól: arra, amelyikre Williard Wigan brit "mikroművész" II. Erzsébet portréját faragta. Az alkotás mindössze két milliméteres, és csak mikroszkóp alatt látható tökéletesen, mit, pontosabban kit ábrázol.

Az angol mester ezzel kívánta kifejezni tiszteletét a 60 éve trónon ülő uralkodónő előtt, elmondása szerint négy héten keresztül dolgozott a miniatűr portrén, melyhez a szerszámokat is saját maga készítette el. Mint fogalmazott, reméli, hogy ez a kivételes portré még sokáig emlékeztetni fog a királynő uralkodásának hosszú évtizedeire.

Wigan még gyermekként kapott kedvet a mikroművészethez, ötéves korában már hangyáknak készített apró házakat, hogy legyen hol lakniuk, később még kisebb célokat kitűzve magának piciny hangyacipőket és -kalapokat is faragott. Különös szenvedélyét azzal magyarázta, hogy egy fantáziavilágba menekült a valóság elől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.