Könnyű előétel is lehet

Vagdaltként kiváló: feltét vagy mártáshoz való a csicseriborsó

Feltétként, nyers salátákkal és mártásokkal is felszolgálható a csicseriborsó vagdalt - könnyed és ízletes!

2012.03.21 06:29ma.hu

Könnyű elkészíteni és több módon is felhasználható a csicseriborsó vagdalt - gyors és ízletes feltét vagy mártáshoz való válik belőle.

Fotó: thefoodist.com

Hozzávalók:

- 20 dkg csicseriborsó
- 4 kanál graham liszt
- 4 gerezd fokhagyma
- só, olaj a sütéshez.

A csicseriborsót éjszakára áztassuk be, másnap öblítsük le, kevés vízben főzzük egészen puhára, majd krumplinyomón törjük át.

Keverjük bele az apróra vágott fokhagymát, sózzuk és gyúrjuk össze a liszttel. Formáljunk belőle kis gombócokat és bő olajban süssük ki.

Adhatjuk feltétként vagy nyers salátákkal és mártásokkal (tartár, ketchup, stb.). Csicseriborsót natura boltokban kaphatunk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.