Könnyű előétel is lehet
Vagdaltként kiváló: feltét vagy mártáshoz való a csicseriborsó
Feltétként, nyers salátákkal és mártásokkal is felszolgálható a csicseriborsó vagdalt - könnyed és ízletes!
2012.03.21 06:29ma.huKönnyű elkészíteni és több módon is felhasználható a csicseriborsó vagdalt - gyors és ízletes feltét vagy mártáshoz való válik belőle.
Hozzávalók:
- 20 dkg csicseriborsó
- 4 kanál graham liszt
- 4 gerezd fokhagyma
- só, olaj a sütéshez.
A csicseriborsót éjszakára áztassuk be, másnap öblítsük le, kevés vízben főzzük egészen puhára, majd krumplinyomón törjük át.
Keverjük bele az apróra vágott fokhagymát, sózzuk és gyúrjuk össze a liszttel. Formáljunk belőle kis gombócokat és bő olajban süssük ki.
Adhatjuk feltétként vagy nyers salátákkal és mártásokkal (tartár, ketchup, stb.). Csicseriborsót natura boltokban kaphatunk.
Kapcsolódó írások:
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
ma.hu legfrissebb hírei:
- 23:30 A L'Oréal 8,3 százalékkal növelte árbevételét az első negyedévben
- 22:30 Az év végig megkétszerezi napenergia-termelő kapacitásait a Budapesti Közművek
- 21:30 Bakondi György: a migrációs paktum kudarcra van ítélve
- 20:50 Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen
- 19:44 Az EU szankciókat vezet be szélsőséges izraeli telepesek ellen Ciszjordániában
- 18:12 Megveszi Mészáros Lőrinc a Brendont
- 17:01 Megfenyegették a Boeing egyik biztonsági mérnökét, hogy fogja be a száját
top fórum témák:
- Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád!2022.05.10 21:11
- AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022.05.10 21:07
- JólVanna2022.05.10 20:31
- Porvihar2022.03.29 16:11
- Mit szólsz? Ide minden baromságot...2022.03.29 16:06