Ez igen

Igazi hétvégi ínyencség: marhafelsál tárkonyos mártással

A marhafelsál önmagában is igen ízletes lakomát ígér, a hozzá készíthető tárkonyos mártás azonban a finomság valóságos megkoronázása.

2012.03.10 07:29ma.hu

Mi kell egy finom marhafelsálhoz? A tárkonyos változatot bőséges zöldségkörettel és mártással készítjük. Hogyan?

Hozzávalók 4 személyre:

- 1 kg marhafelsál
- tárkonylevél
- só, őrölt bors
- 1 dl olaj
- 3 sárgarépa
- 2 fehér répa
- 5 dl vörös bor
- 3 evőkanál mustár
- 2,5 dl tejföl
- 4 dkg liszt

A húst sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral, kevés forró olajon hirtelen elősütjük. Tepsibe tesszük, ráöntjük a zsiradékot.

Hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket, a tárkonylevelet és fólia alatt 1,5-2 órán át pároljuk 180 C-fokos sütőben.

Ha megpuhult, felszeleteljük, a visszamaradt levét tejfölös habarással besűrítjük és mártásként kínáljuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.