A Brit Birodalom Tisztje lesz Kylie

Kyliet II. Erzsébet királynő fogja kitüntetni újév alkalmából

Kylie Minogue ausztrál énekesnő és színésznő újév alkalmából a Brit Birodalom Tisztje címet kapta II. Erzsébet angol királynőtől.

2007.12.29 10:43MTI

A brit királynő más sztároknak, üzletembereknek és sportolóknak is adományozott kitüntetéseket szombaton. Összesen 972 kiválóság szerepel a kitüntetési listán.

A jövőre negyvenéves művésznő egyike azoknak, akik a legtöbb lemezt készítik szerte a világon - korongjai több mint 40 millió példányban fogytak. Szappanoperákban vált széles körben ismertté a neve.

Kylie Minogue-nál két évvel ezelőtt mellrákot diagnosztizáltak az orvosok. Sebészeti beavatkozást és kemoterápiai kezelést követően a múlt évben tért vissza a pódiumra.

Az énekesnőt, színésznőt és dalszerzőt a nyolcvanas években a közönség a Szomszédok ausztrál változatában láthatta, amely rendkívül sikeres volt Nagy-Britanniában is. Ezen a héten a Doctor Who című brit sorozatban 12 millióan látták alakítását.

Karrierjében a nagy áttörés 2000 körül következett be, amikor dance-pop dívaként, szexis és provokatív videókkal, kitűnő dalokkal és feltűnő színpadi megjelenésével aratott egyre nagyobb sikert hazáján kívül Európában is. Tizedik nagylemeze nemrégiben jelent meg. A művésznő 2008-as turnéja keretében május 15-én fellép Budapesten is.

Az ausztrál díván kívül a művészetek és kultúra területén a királynő kitüntetettjei között szerepel Sir Ian McKellen, a homoszexualitását nyíltan vállaló színész, akit egyebek közt A Gyűrűk Ura Gandal mágusaként ismert meg a világ, s akinek művészi teljesítményén kívül a "másság ügyének előmozdítása" terén kifejtett nemzetközi tevékenységét is elismerték ezzel. (A művész nemrég Szingapúrban személyesen érvelt amellett, hogy a városállam hagyjon fel a melegek büntetőjogi üldözésével.)

Kitüntette II. Erzsébet Michael Parkinson veterán televíziós személyiséget, a Harry Potter-filmekből is ismert Julie Walters színésznőt, Leslie Philips színészt, valamint Ian Andersont, a negyven éve alakult világhírű rockegyüttes, a Jethro Tull frontemberét is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.