A szépségipari irányzatok versenye

Képek - A legfrissebb hazai trendek: smink, frizura és műköröm

A szépségipari trendek versenyét rendezték meg vasárnap a nyíregyházi sportcsarnokban, ahol a legújabb divatirányzatok készítésében mérték össze tudásukat a kozmetikusok, fodrászok, műköröm-építők és díszítők.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2012.02.13 11:15MTI
Kattintson a képre! >>> Fotó: MTI

Az idén 10. alkalommal sorra kerülő nemzetközi Szabolcs Kupán nemcsak a szépségipar mesterei, hanem az utánpótlás, a szakmát most tanuló fiatalok is összemérték tudásukat, akik "lázadó koruk időszakára jellemzően" meglepő kreációkat is bemutattak.

A kozmetikában a mostani szezonban a tél színei, a türkiz és a kék minden árnyalata a jellemző, a hómezők ragyogását idéző csillámosítással. A farsang időszakában a természetes hatású bőrszín, a hamvas és a világos a hódító, és hozzá a száj kevés szájfénnyel, a szempillát - az igéző pillantáshoz - pedig már akár háromdimenziós változatban is hangsúlyossá teszik az ügyes mesterek.

A viadalom a legérdekesebb versenyszám az úgynevezett dekorkozmetikai megmérettetés volt, a motívumok fő vonalát a pillangó adta, miközben a kreációknak semmi nem szabott határt, szabadon szárnyalhatott a mesterek fantáziája.

A fodrászatban jelenleg a rövid, hullámos és egyenes haj keveréke a trendi, a férfiak frizurája az angol klasszikusnak számító oldalválasztékkal készül. Színben a szőke minden árnyalata, valamint a rézvörös különleges színei teszik érdekessé a hajkoronát.

A férfiaknál mostanság népszerű a "hajtetoválás" is, amely tulajdonképpen figurális hajvágást jelent. Előnye, hogyha mégsem nyeri meg viselője tetszését, a haj növekedése révén, néhány nap után már el is tüntethető a hajremek.

A műkörömépítésre a végletek a jellemzőek mostanság: a barokkosan díszített, extrahosszú körmök mellett egyre inkább megjelenik a természetes szépségű ujjvég, speciális lakkokkal kiemelve.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.