Milyen színű legyen a falunk?

Képek - Dinnyesárgától a lounge liláig: a legdivatosabb falszínek 2012-ben!

Amennyiben éppen terveztünk festést a lakásba, csak szeretnénk feldobni egy-egy részletét, válasszunk egy merész színárnyalatot. A legtrendibb színek között van idén a lagúnakék, a lila és a kasmír.

Otthon - A legdivatosabb falszínek 2012-ben! képgaléria

2012.01.02 15:55ma.hu - Fotó: schoener-wohnen.de

A fehér falakat sokan tartják praktikusnak és a legtöbb bútorhoz illőnek, ám azt be kell látni, hogy a hangulatteremtésben nem a legnagyobb bajnokok.

A merész, mély tónusú színek izgalmasabbak, de tény, jobban meg kell gondolni, melyik helyiségbe kerülnek és milyen bútorok, elemek illeszkednek hozzájuk leginkább. Ehhez akár szakember segítsége is elkellhet.

Képekért KATT a fotóra! - Fotó: schoener-wohnen.de

A 2012-es divatos árnyalatok között megtalálható a lounge lila, a lagúnakék, a kasmír, a "macchiato", akár a tejeskávé, vagy a krémszín, amely a konzervatívabb berendezéshez is kiválóan passzol.

A mályva rózsaszín, mely fehér bútorokkal ideális párost alkot. A papaya sárga, mely a legbarátságosabb, legüdébb hangulatot varázsolja a szobába. A világosabb, "dinnye" sárga szintén élen jár ebben.

A vidám, frissességet sugalló hangulatról a "páfrány" zöld is gondoskodik. A világos, üde árnyalatok minden helyiségben jól mutathatnak, ami pedig a mélyebb színeket illeti, elsősorban a pihenésre szolgáló helyiségekben előnyösek.

Az intenzív kék ideális lehet például egy hálófülkébe, az előtérben apró led-lámpákkal.

A mogyoróbarna is nagyon jó választás lehet, meleg, kellemes légkört teremt a lakásban. A borvörös remekül illhet a nappaliszobába.

A lounge lila a vendégfogadó helyiségben lehet mutatós: kávézókban gyakori falszín, és ugye, jól érezzük magunkat az árnyalat által varázsolt hangulatban...?

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.