Ha valami igazán különleges koktélra vágysz...

Képek - Őrült party-italok szilveszterre és más alkalmakra!

Ez az időszak aztán igazán az alkoholok főszezonja, ám ha a megszokottól kicsit eltérő szeszes itallal szeretnénk ünnepelni, lessünk el néhány érdekes receptet!

Gasztró - Különös és mutatós party-italok! képgaléria

2011.12.30 15:55ma.hu - Fotó: health.com

Csokis martini - ugye jól hangzik? Az ünnepi szezonban különösen jól jöhet néhány újszerű koktélrecept, főleg, ha azok nem is a leghizlalóbb fajták. Vendégfogadónak ideálisak, de egy kettecskén töltött estéhez sem lehet találni náluk kellemesebb itókát.

Az alapanyagok ismerősek lehetnek, de a keverés új, a kalória pedig meglehetősen kordában tartott...

Csokis martini:

Alapja vaníliás vodka, étcsokoládé likőr, zsírszegény vagy szójatej és csokiszirupot kell összekeverni hozzá. 302 kalória.

Képekért KATT a fotóra! - Fotó: health.com

Mentás és ananászos szaké hűsítő:

A japán szaké egy kicsit felturbózva és zölddé változtatva...160 kalóriás. Az 1 és fél csészényi mentalevelet 1 csésze szakéval, negyed csésze cukorral, nagyjából 3 doboz ananászlével, negyed csésze friss lime lével és ananász darabkákkal keverjük össze.

A mentát, a szakét és a cukrot keverjük turmixgéppel, a menta legyen egészen összetörve. A kisebb darabok elkerülése érdekében még szitán is átszűrhetjük a folyadékot. Majd keverjük hozzá az ananászlét és a lime levet. Hűtsük le.

A megmaradt egy doboz ananászlét külön is lehűthetjük, hagyjuk a hűtőben 1 órára. Majd turmixoljuk össze a szaké keverékkel.

Mangós rum:

A mangós ital ízét a friss menta is élénkíti és hatása még hűsebb! 242 kalóriát jelent. Ha el akarjuk készíteni, 3 csésze durvára vágott hámozott mangót, 1 csésze mangó nektárt, 3/4 csésze fehér rumot, 1/4 csésze friss lime lét, 2 evőkanál cukrot és 1 evőkanál vágott friss mentát keverjünk össze hozzá.

Ajánlott, hogy a mangót egy óra hosszáig hűtsük a hűtőben, mielőtt összekeverjük az összetevőket.

Citrom csepp likőr:

Könnyed, 170 kalóriás koktél citrommal, cukorral és vodkával. 2 csészényi cukrot, 1 csésze vizet, 5 citrom héjat csíkokra vágva és 3 csésze vodkát, valamint 1/4 csésze citromlét keverjünk össze.

A cukrot és a vizet egy közepes tálban keverjük össze. Főzzük közepes lángon 5 percig, amíg a cukor feloldódik. Kevergessük. Majd vegyük le a tűzről és keverjük bele a héjakat. Végül a vodkát és a citromlét is.

Legjobb több adagban tárolni fém tetővel ellátott, nagy üvegekben hűvös, sötét helyen 3 hétig, mielőtt felszolgáljuk. Minden második nap érdemes felrázni egy kicsit.

Képekért KATT ide! - Fotó: health.com

Grenadin koktél:

A 147 kalóriás grenadin koktél 1 és fél teáskanál grenadin, 1 és fél csésze lehűtött golgota gyümölcslé, 750 milliliter hűtött Prosecco (száraz pezsgő is lehet), valamint narancs gerezdek felhasználásával készül.

Fanyar grapefruit koktél:

A grapefruit fanyarságát jól kiegészíti a tengeri só. A 87 kalóriás koktélhoz 1 grapefruit-ot 16 szeletre vágjunk fel. 1/4 csésze szürke tengeri só, törött jég, 1 csésze vodka, 1 és fél csésze nem édes fehér grapefruit lé, és 1 csésze hűtött szóda szükséges még hozzá.

8 martinis poharat dörzsöljünk be grapfruittal. A tengeri sót tegyük egy lapos edénybe, majd a martinis poharak szélét mártogassuk bele.

A poharakba ezután kerüljön pár kis darab jég, majd töltsük meg őket a vodkával és a grapefruit lével. Keverjük össze és hűtsük.

Poharanként 2 evőkanál szóda menjen az italba. A poharakat végül díszíthetjük grapefruit darabokkal.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.