Nagyzenekarral újított Peter Gabriel

Új vérrel hódít a rocklegenda: elfelejtette a gitárt és a dobot

A legnagyobb Genesis-számok és néhány szóló dal újragondolásával jelent meg a 61 éves Peter Gabriel vadonatúj nagylemeze, amelyen az ismert slágerek nagyzenekari kísérettel, ám dob és gitár nélkül szólalnak meg.

2011.10.16 11:29MTI

Megjelent Peter Gabriel, a Genesis egykori frontembere kilencedik szólóalbuma; a New Blood című anyagon az énekes néhány korábbi sikerének újragondolt változata szerepel. A New Blood dalai a tavaly kiadott Scratch My Back című lemez zenei vonalát követve készültek. A 2010-es albummal ellentétben azonban ezúttal nem más előadók dalait dolgozta fel, hanem a korábbi Gabriel-korongokról válogatott saját dalok lettek újraértelmezve, nagyzenekari kísérettel, gitár és dob nélkül - jelentette be az EMI.

Az újjávarázsolt dalokban a lecsupaszított, mégis rendkívül hangsúlyos szövegek is új értelmet nyertek az évek múltával. Az elismert zeneszerző-rendező, John Metcalfe közreműködésével Peter Gabriel a New Blood Orchestrával együttműködésben rögzítette a dalokat. A 46 tagú zenekarral lezajlott felvételek Ben Foster vezényletével zajlottak.

A korábbi Gabriel-sikerek újragondolásai között szerepel a Digging In The Dirt, a Don't Give Up (ezúttal Kate Bush helyett Ane Brunnal), a Downside Up (ebben lányával, Melanie Gabriellel énekel), az Intruder, a Mercy Street, a The Rhythm of the Heat és a San Jacinto.

Az albumon hallható nagyzenekari feldolgozásokat kiegészíti egy különleges bónusz szám, a Solsbury Hill, amely egy ötperces ambient zene; ezt Peter Gabriel állandó hangmérnöke, Dickie Chappell rögzítette.

A standard verzió mellett megjelent két CD-s kiadáson a dalok instrumentális verziói is rajta vannak. Az album digitálisan is elérhető és ráadásként bakeliten is megjelenik november 7-én.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.